Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Hükumete ağır sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan Hükumete ağır sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan Hükumete ağır sözler!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2395 Beğen : 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı. Vatandaşlarla yaklaşık 1 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, daha sonra sahil mevkisinde halka hitap etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 75 milyon insanın gönlüne taht kuran bir devrimci olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ''Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece ve sadece gençlere emanet ediyorum. Çünkü onlar geleceğimizdir, umudumuzdur'' sözlerini anımsattı.

"BUGÜN HAPİSHANELERDE 600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VARSA.."
Gençlerin, çağdaşlığın, özgürlüğün, bağımsızlığın teminatı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Biz kendi ülkemizde özgür ve bağımsız olarak yaşamak istiyoruz. Bizler acaba Mustafa Kemal'in değer verdiği gençlere onun gözünden, onun inancından gerekli desteği verdik mi? Eğer bugün hapishanelerinde 600 üniversite öğrencisi varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin, o zaman AKP'ye şunu sormak lazım; 600 üniversite öğrencisi hangi gerekçeyle okullarından alınıp zindanlara atıldılar'' diye konuştu.

"ORTAK PAYDAMIZ YURT SEVGİSİ"
CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce dile getirecek bir ülke için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Bugün Samsun'dayız. Hep beraber demokrasiyi yücelteceğiz. Onurlu bir Türkiye'yi el birliğiyle kuracağız. Bugün Samsun'da yürüdünüz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu bayram dolayısıyla bütün gençlere sesleniyorum; Renginiz ne olursa olsun, inancınız ne olursa olsun, kimliğiniz ne olursa olsun, bir ortak paydamız var, yurt sevgisi. Bir ortak paydamız var, insan sevgisi. Bir ortak paydamız var, onurlu Türkiye.''

"YASAK GETİRECEKLERMİŞ.."
Kılıçdaroğlu, siyasal baskılardan arınmış, her türlü düşüncenin dile getirildiği bir Türkiye istediklerine değinerek, şunları kaydetti:

''Mücadelemizde gençleri yanımızda görmek istiyoruz. Bugün genç düşünenlerin bayramı, bugün Mustafa Kemal'lerin bayramıdır. Yasak getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz. Engelleyeceklermiş, engellemezseniz namertsiniz. Biz her türlü baskıya direnmesini bilen, her türlü baskının karşısında özgürce konuşan, bedel ödemek varsa bedelini ödemeye hazır olan bir ruh dünyasına sahibiz. Tarih baskıcı rejimlerle doludur. Hiçbir despot rejim, hiçbir baskıcı rejim hayatta kalmamıştır ama demokrasi ve özgürlüğün olduğu rejimler hep ayakta kalmıştır.''



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler