Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kılıçdaroğlu: Sıçan gezer yolu kalır

Kılıçdaroğlu: Sıçan gezer yolu kalır

Kılıçdaroğlu: Sıçan gezer yolu kalır
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2436 Beğen : 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında hitap etti. Gündemin bir numaralı maddesi Suriye'yi ele alan Kılıçadroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

- Dün şehit polisimiz Yasin Kaya'nın cenazesine katıldım. Babasıyla beraber saf tuttum. Babası bana dönüp "Ne olur bu sonuru çözün" dedi. Amcası geldi "Ben Kürt'üm" dedi. Biz gelin Türkiye'nin en büyük sorununu beraber çözelim diyoruz.

- Bütün çözümlerin adresi CHP'dir. Gelin Türkiye'nin sorunu çözelim aynı şeyi onlarada söyledim. Coğrafyamız olağanüstüdür. Ama coğrafyamız sorunlu bir yerdir. Türkiye güçlü bir aktördür.

- Bulunduğumuz bölgeyi etkileme gücümüz var. Bu gücü sağlayan Mustafa Kemal ve beraberindekilerin kurduğu güçtür. Bu coğrafyada bir özelliğimiz daha var: Çok çeşitli bir bölgeyiz bu bölgede en çok müslüman etnik kökenli milletiz. Kimse bu bölge için bize altın tepsi sunmadı. Türkiye Cumhuriyeti kendi bölgesinin görkemli bir yeridir.

- Beşar Esad ve yandaşları bilsinler ve Davutoğlu ve Erdoğan da bilsin Türkiye büyüktür öğrensinler. Türk savaş uçağımız gidecek Suriye sularında düşecek. Pilotlarımızın akibetini düşünüyoruz dilimizin ucuna getiremiyoruz.

"Kimse uçağı bilmeden düşürdük demesin"

- Bizim uçaklarımızın seyrüsefer alanı. Dolayısıyla oraya bilinmeden gidilmedi. Değerli arkadaşlar mademki böyle bir tablo var. 22 Haziran Cuma günü bizim uçağımız bilmemezlikten mi düşürülür yanlışlıkla mı düşürülür yapılan açıklama şu; bile bile uçak düşürüldü. Kimse bilmeden düşürdük demesin. Suriye hükümeti Türkiye'ye korku vermek için düşürdü. Daha sonra arama kurtarma uçağımıza da saldırıldı.

- Kendimize soralım 10 yıl önce komşularımızın herhangi biri tarafından düşürlemezdi. 10 yıl önce kimse aklından geçiremezdi gücümüz vardı ekonomimiz sağlamdı. Kof gürültüye gerek yok arkadaşlar. Dış politikada kandıramazsınız iç politikada halkı kandırabilirsiniz.

"Sıçan gezer yolu kalır"

- Lafı tartacaksınız nereye gider bu laf diye. Dış politika nereye gider diye düşünceksiniz. Bizim savaş uçağımızın düşürülmesi akıldan geçmezken ansıl cesaret edilipte düşürülebiliyor. bunu düşünmemiz lazım. Sıçan gezer yolu kalır diye bir laf var unutulmamalı. Bu meselenin şakası olmaz. Çocuklarımız ve bizim geleceğimiz tehlikeli demektir.

- Bu ülkeyi bize altın tepside sunmadılar. Çanakkale'de Kıbrıs'ta ödedik biz ülkenin bedelini. 4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ta askerlerin başına çuval geçirildi. Hiçbir lider zamanında olmadı bu AKP bunun hesabını henüz vermedi.

- Bu ülkeyi bize altın tepside sunmadılar. Çanakkale'de Kıbrıs'ta ödedik biz ülkenin bedelini. 4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ta askerlerin başına çuval geçirildi. Hiçbir lider zamanında olmadı bu AKP bunun hesabını henüz vermedi.

- Dedim ki yol olur bu, sıçan geçer yol olur. Bakın, ilk önemli nokta tarih vereceğim unutmayın. 4 Temmuz 2003. Türk askerlerinin başına K.Irak'ta çuval geçirilen tarihtir bu tarih. Hiçbir dönemde olmamıştır. Hiçbir iktidar döneminde olmamıştır bu. Bunun hesabını AKP vermiş de değil. Benim askerimin başına sen çuval geçireceksin, nota vermeye bile cesaret edemeyeceksin. Ne dedik, bölgesel gücünüzü sınamaya kalkarlarsa yol olur bu.

- Unutmayın ikinci olay, Mavi Marmara. Uluslararası sularda, dokuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şehit edildi. Kalleşçe vuruldular. Ne yaptık? Estik gürledik, basın grup toplantıları yaptık. Onlardan birinde şunu söylemiştim. Onların kanı yerde kalmayacak takip edeceğim, ama AKP unutturmaya çalışıyor.

Suriye'nin pervasızlığı

- Son olarak da Suriye'nin pervasızlığı. Affedilecek, unutulacak bir olay değildir. Şimdi ben sayın Erdoğan'a soru soruyorum: Sayın başbakan Türkiye'nin caydırıcılığına darbe vuran dış politikanızın bu ülkedeki derin yaranın farkında mısınız? Ülkenin kendilerinin yönettiği konusunda da ciddi endişelerim var.

- Gazze'ye gemileri göndereceğiz bizim donanma da ona eşlik edecek demişti. Götürürsen anlından öpeceğim. 10 ay geçti. Teknolojiden haberi yok. Söylediğin her söz dünyanın her tarafında duyuldu. Noldu Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı yalancı çoban denilmesine niye müsade ediyorsun. Belki aklında vardı ama birisi telefon açtı da vazgeçtin.

- Dışpolitika blöf üzerine kurulmaz.

- 22 Aralık 2004. Erdoğan Suriye'ye gidiyor ve su anlaşması artık geride kaldi. Bizim amacımız dost kazanmak diyor. 16 Haziran 2005. Başkan Bush'a önerilerde bulunuyor. Suriye'de sorun sistemde. Beşar Esad'a yardımcı olup sorunu çözmek en iyi yol. Başka her türlü yol bölgede sıkıntı yaratır. 6 Temmuz 2006. Dışişleri Bakanı Condelina Rice Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Davutoğlu'nun Şam'a yollayarak Türkiye'nin bu girişimini taktir ediyoruz diyor.

- 4 Nisan 2007. Halep olimpiyat stadında Fenerbahçe ile Suriyeli takım maç oynuyor. Dost kazanmamız lazım diyor. Daha önce savaşın eşiğine geldiğiniz ülkeyle dostluk noktasına nasıl geldiniz diye soruluyor Erdoğan da pozitif yaklaşımla bu noktaya geldik diyor.

- 2008 yılında Esad ve eşi Bodrum'a tatile geliyor. Esad ve Erdoğan aileleri birbirine sarılarak karşılıklı espriler yapıyor. 5 Eylül 2008. 4'lü zirve toplanıyor Şam'da. Türkiye arabuluculuğu ile Suriye İsrail biraraya geliyor. 16 Eylül 2009.. Erdoğan açıklama yapıyor ve diyor ki Suriye bize dosttan öte kardeş bir ülkedir.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler