Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kenan Evren için şok öneri

Kenan Evren için şok öneri

Kenan Evren için şok öneri
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2603 Beğen : 0

12 Eylül davasında müdahil avukatlarının talebi güne damgasını vurdu. Sanıkların salonda olmamasısına isyan eden avukatlar, Mısır'da kafes içinde sedye üzerinde yargılanan Mübarek'i örnek gösterdiler.

Avukat Fikret Babaoğlu Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in de hasta olduğunu ve duruşma salonuna kafes içinde getirildiğini anımsatarak, Evren ve Şahinkaya’nın da kafes içinde duruşmaya getirilebileceğini savundu. Babaoğlu, Evren'in Mübarek’ten daha az diktatör olmadığını söyledi.

Duruşmada Kenan Evren'in avukatı Bülent Hayri Acar'ın "Beğenilsin ya da beğenilmesin, 1982 Anayasası yürürlükte. Bu Anayasa'nın dikkate alınmaması durumunda, Türkiye'nin 11 Eylül 1980'e dönmesi gerekir. O zaman bu devletin hukuku 11 Eylül 1980'de kalmıştır. O tarihten bu yana kurulan bütün hükümetler de gayrimeşrudur" şeklindeki sözleri müdahil avukatı Fikret Babaoğlu'nu kızdırdı.

"KAFESTE GETİRİLSİN" TALEBİ

Avukat Fikret Babaoğlu, “Darbeciler hastanelerde kuyruk olmaya başladılar. Haklarında dava açıldı mı? Ergenekon'da, Balyoz'da da böyle oldu, ya Pinochet gibi tekerlekli sandalyeyle ya da Mübarek gibi kafeste gelecek. Yüz yüze olmadan duruşmayı yapamayız” dedi.

MÜBAREK NEYLE SUÇLANMIŞTI?

Arap baharı gösterileri sonrası görevinden ayrılmak zorunda kalan diktatör Mübarek, kafes içine konularak mahkemede yargılanmıştı.


Mübarek ve iki oğlu, işadamı Hüseyin Selim'den Şarm el Şeyh'te beş villa ve 2 milyon metrekare toprağı yasadışı biçimde "hediye almakla" suçlanıyordu. Mübarek aynı zamanda eski Petrol Bakanı Semih Fehmi ile birlikte, Hüseyin Selim'in sahip olduğu bir şirket üzerinden İsrail'e piyasa fiyatlarının altından doğalgaz satmakla da suçlanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler