Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kazdağları alevlere teslim

Kazdağları alevlere teslim

Kazdağları alevlere teslim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2391 Beğen : 0

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.

Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını kaydetti.

Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı bölgeye, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, Bursa, İzmir ve Çanakkale 'den gelen ekipler de katılıyor.

Yangına, havanın kararması nedeniyle sadece karadan rüzgar elverdiği sürece aralıklarla müdahale edilebiliyor.

KÖYLÜLER EVLERİNE GERİ DÖNDÜ
Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının tehdit ettiği köyleri terk edenler, rüzgarın yön değiştirmesiyle evlerine geri döndü.

Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını , hala kontrol altına alınamadı.

Etkili olduğu alanın 200 hektarı geçtiği yangına, gece boyunca aralıklarla karadan arazöz ve iş makineleri ile müdahale edildi.

Yangının tehdit ettiği köylerini terk edenler, rüzgarın yön değiştirmesiyle evlerine geri döndü. Tehlikenin geçmesinin ardından köylere tekrar elektrik verildi.

Bu arada havanın aydınlanmasıyla uçak ve helikopterlerle yangına müdahaleye yeniden başlandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler