Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kaymakam Stajını Kandilde Bitirdi !

Kaymakam Stajını Kandilde Bitirdi !

Kaymakam Stajını Kandilde Bitirdi !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2255 Beğen : 0

Demirtaş, ordunun PKK’ya karşı sınır ötesi operasyon yapma hazırlığı içerisinde olduğunu da öne sürdü.

Partisinin Diyarbakır il örgütünce Demirok Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı konuşmada çeşitli konulara değindi. Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, "Bir kaç tane Mehmetçik öldü diye siz Meclis’i bile toplamazsınız. Halkın evlatlarının canı sizin nazarınızda bu kadar değerlidir. Biz savaşla olmaz, parlamentoda bu işi konuşalım diyoruz. Kendileri parlamentoya gelmeyi bile zulüm sayıyor. Hani bu iş siyasetle çözülürdü? Hani bu çatı altında konuşulmayacak tek sorun yoktu?" diye konuştu.

BİR MİLLETVEKİLİNİN BU ÜLKEDE GÜVENLİĞİ YOKSA, HİÇ KİMSENİN YOKTUR

CHP Miiletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasına değinin Demirtaş, "Bir milletvekilinin bu ülkede güvenliği yoksa, hiç kimsenin güvenliği yoktur. Demek ki bu devlet güvenlik sağlamaktan aciz duruma düşmüştür, kontrolü yitirmiştir. Askeri açıdan da, siyasi açıdan da Türkiye’yi bir açmaza, çıkmaza sokmuştur. Elbette bir milletvekilinin alıkonulması bizi üzmüştür. Biz bir an önce serbest bırakılması için BDP olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Ama asıl görev hükümetindir" dedi.

KAYMAKAM 1 YILDIR KANDİL’DE, STAJINI ORADA BİTİRDİ

PKK tarafından kaçırılan Kaymakam adayı ve askerlerl ilgili de konuşan Demirtaş, "Bir Kaymakam, 6 asker, polis toplam 12 kişi şu an PKK’nın alıkoyduğu bir grup olarak PKK’nın elinde bulunuyor. Ama hükümet hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Bir yıldır kaymakamın Kandil’de, stajını orada bitirdi, Kandil’de kaymakam olacak. Sen daha girişimde bulunmuyorsun. Böyle bir hükümet, devlet olabilir mi? Şimdi milletvekili alıkonmuş, hükümetin umurunda mı ?" diye konuştu.

’AYGÜN’ÜN EŞİNİ ARADIM GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETTİM’

İftar programının ardından habercilerin CHP milletvekilinin kaçırılmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Temennimiz en kısa sürede serbest kalmasıdır. Parlemento bu konuda daha duyarlı olmalı. BDP’den bu girişimlerle ilgili bir talep oulrsa ’Hayır’ demeyiz. Elimizden gelen tüm gayreti gösteririz. Hüseyin Aygün’ün eşini aradım. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Elimizden gelen bir çaba olursa da geri durmayacağımızı ilettim. Bugün CHP Genel Merkezi’ne geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yapabileceğimiz bir şey varsa, hazır olduğumuzu belirtmiştik. Şu ana kadar CHP’den somut bir talep gelmedi partimize. Sadece yerel teşkilatımız ve belediyemizden destek talepleri olmuş. Bu konuda samimi bir yaklaşım içindeyiz. Bir an önce serbest bırakılması için ne gerekiyorsa girişimde bulunmaya hazırız. Ama parlementonun bu işe bir bütün olarak sahip çıkması gerek. Bu sadece CHP’nin meselesi değildir."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler