Gündem

Katliamın resmi

Katliamın resmi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2600 Beğen : 0

New York merkezli İnsan Hakları İzleme (HRW) Örgütü, Myanmar’da Budistlerin Müslümanları hedef alan saldırılarıyla ilgili çarpıcı bir tablo ortaya çıkardı. Meikhtila kentinde en az 43 kişinin öldüğü, yüzlerce ev ve çok sayıda caminin ateşe verildiği şiddet olayları uydu fotoğraflarıyla farklı bir açıdan gözler önüne serildi. HRW, görüntülerin 2012’de Arakan bölgesinde en az 180 kişinin öldüğü şiddet olaylarının bir benzerinin yaşandığının kanıtladığına dikkat çekti. Açıklamaya göre 20-22 Mart arasında düzenlenen saldırılarda 828 bina tamamen, 35 bina kısmen tahrip olurken, 24 hektarlık alan da kullanılamaz hale geldi.

Dini hoşgörü teşvik edilmeli

HRW, BM İnsani Yardım Ofisi rakamlarına dayanarak Meikhtila’da 12 bin kişinin yerinden olduğunu belirtti. HRW, hükümetin Meikhtila’daki şiddet olaylarını ve güvenlik güçlerinin yetersiz kalma sebeplerini araştırmasını talep ederken, şiddete başvuranların da yargı önüne çıkarılması çağrısında bulundu. HRW Asya Direktörü Brad Adams, “Hükümet, 2012’deki olaylardan ders çıkarmalı ve şiddeti önlemek için polis sayısını arttırmalıydı. Müslümanlara saldırıların önüne geçilebilmesi için hükümetin dokunulmazlıkları kaldırmak, ayrımcılığı sonlandırmak ve dini hoşgörüye önem vermek gibi adımlar atması gerekiyor” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler