Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İzmir teröre karşı tek yürek oldu!

İzmir teröre karşı tek yürek oldu!

İzmir teröre karşı tek yürek oldu!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2148 Beğen : 0
İzmir'in Foça İlçesi'nde bir askerin şehit olduğu biri sivil 11 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından sosyal medyada örgütlenen İzmirliler, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanarak terörü lanetledi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitinge, denizdeki yelkenli ve vapurlar sirenlerini, karadaki araçlar da kornalarını çalarak destek geldi.

Türkiye'yi yasa boğan, İzmirlilerin ise kan bağışı konusunda seferber olmasına neden olan Foça'daki ikiz bombalı terör saldırısı sonrası sosyal medyada örgütlenen İzmirliler, bugün saat 13.00'te Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan İzmirliler, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İzmir uyuma şehidine sahip çık', 'Mecliste PKK istemiyoruz', 'Kahrolsun PKK', 'Hükümet istifa', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Hepimiz askeriz', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

Siyasi partiler CHP, MHP, DSP ve İP ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, sendikalar, dernekler, spor kulübü taraftarlarının katıldığı eyleme gençler patenleriyle kayarak destek verdi. Türk bayraklarıyla Birinci Kordon'u adeta kırmızıya boyayan kalabalık içinde kamuflaj bere takanlar ve palyaçolar dikkat çekti. Palyaçolar, üzerinde 'Çocuklarım yetim kalmasın' yazılı pankart açtı.

Yelkenli ve körfez vapurlarının sirenlerini çalarak denizden, araçların da kornalarını çalarak karadan destek verdiği eylemde, Gündoğdu Meydanı'ndaki toplananlar, Konak Meydanı'ndaki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in heykeli bulunan İl Kurşun Anıtı'na kadar yürüdü. Mitinge katılanlar üzerinde 'Sayın Başbakan işte gavur İzmir', 'Son kale, ilk ve son adım Atatürk' yazılı pankartlar açtı.




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler