Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İzmir Büyükşehir Belediyesine yeni baskın

İzmir Büyükşehir Belediyesine yeni baskın

İzmir Büyükşehir Belediyesine yeni baskın
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2192 Beğen : 0

İlk iki operasyonun ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kez daha Büyükşehir Belediyesine yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, dün gittikleri büyükşehir belediyesinde çok sayıda belediyeye ait şirketin ihale dosyalarındaki belgelere el koydu. Belgeler arasında Sayıştay müfettişlerinin hazırladıkları raporların da bulunduğu öğrenildi. İhale dosyalarının incelenmesinin ardından yeni suç duyuruları yapılabileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ilk operasyon 2 Mayıs 2011 tarihinde yapıldı.

İlk operasyonun yankılarını bitmeden bu kez, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu EXPO sunumu için Paris’de bulunduğu 22 Kasım 2011 tarihinde ikinci operasyon yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, 2 Ocak 2012 tarihinde soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’e ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Kocaoğlu’na, ESHOT durak ihalesi, Şevval Sam konseri, öğretmenlere hediye edilen şal ve kaşkollar, Çankaya’daki katlı otopark ihalesi, Grand Plaza şirketi üzerinden 2009 yerel seçimlerinde CHP seçim ofislerine dağıtıldığı iddia edilen sandviçler, EXPO 2015 Organizasyonu öncesinde yapılan adaylık çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen organizasyonu ZED Firmasının alması, Aliağa-Menderes Hattı’nı işleten TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla kurulan şirket İZBAN’ın tanıtım filmi ihalesi ve belediye şirketi Grand Plaza üzerinden yapılan Mandalina alımları ve personel ihalesi başta olmak üzere, toplam 28 soru soruldu.

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kurulan örgütün faliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, belgede sahtecilik, kurumu zarara uğratmak, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak’ suçlamalarıyla toplam 130 sanık hakkında 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bir numaralı sanık Aziz Kocaoğlu için de toplam 397 yıl hapis cezası istendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler