Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İşte İsraillileri uçuran intihar bombacısı

İşte İsraillileri uçuran intihar bombacısı

İşte İsraillileri uçuran intihar bombacısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2316 Beğen : 0

Önceki gün Bulgaristan'da düzenlenen intihar saldırısında 11 İsrailli turistin ölümünden o sorumlu.Guantanomo'da bir süre hapis kalan Mehdi Gezali, İsraillilerin ortasında üzerindeki bombaları patlattı.

Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde İsrailli turistleri taşıyan bir yolcu otobüsünü hedef alan intihar saldırganının Guantanamo hapishanesinde iki yıl geçirmiş bir Müslüman olduğu iddia edildi.

Bulgar basınında yer alan haberlerde, saldırganın Cezayir asıllı İsveçli Mehdi Gezali isimli bir kişi olduğu öne sürüldü.

Haberlerde Gezali'nin iki yılını ABD'nin El Kaide üyelerini tuttuğu Guantanamo Körfezi hapishanesinde iki yıl geçirdiği belirtildi. Ancak yetkililer konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

SUÇ ORTAĞI MI VAR?
Saldırganın İsveçli olduğu iddiası, dikkatleri geçen hafta Kıbrıs Rum Kesimi'nde yakalanan Lübnanlı şüpheliye çevirdi. Rum medyası, Limasol kentinde İsrailli turistlerin gittiği yerleri görüntülerken yakalanan ve İsveç pasaportu taşıyan şüphelinin İsrail gizli servisi tarafından sorgulandığını yazdı.

Rum Fileleftheros gazetesi, üzerinde İsrail hava yollarına ait bir yolcu uçağının krokisi bulunan Lübnanlı şüpheliyi Rum polisiyle birlikte Mossad ajanlarının sorguladığını, İngiliz ve Amerikan gizli servislerinin de şüpheli hakkında bilgi istediğini belirtti.

Gazete, yine Mossad’ın ihbarıyla Limasol kentinde yakalanan 24 yaşındaki Lübnanlı şüphelinin dört yıl Hizbullah kamplarında eğitim gördüğünü ve Güney Kıbrıs’a ilk gelişi olmadığını kaydetti.

ÜZERİNDEN SAHTE ABD EHLİYETİ ÇIKTI
Sabah saatlerinde, Burgaz'daki Sarafovo Havaalanı'nda gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bilgi veren Bulgaristan İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, otobüse turist gibi binen canlı bombanın üzerinden ABD'nin Michigan eyaletinde düzenlenmiş bir sahte sürücü ehliyeti çıktığını söylemişti.

Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için DNA örneği ve parmak izi alındığını da ifade eden Tzvetanov, sürdürülen uluslararası soruşturmaya Mossad ve FBI'ın da katıldığını ifade etmişti.

SALDIRGANIN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
İçişleri Bakanlığı daha sonra saldırganın havaalanı güvenlik kameralarıyla çekilmiş görüntülerini de yayınladı.

Bakan Tzvetanov, bermuda şort giyen ve sırt çantası taşıyan saldırganın "kendisini diğer turistlerden ayırt etmeyi sağlayacak herhangi bir şüpheli durumu olmadığını" belirtti.

KURBANLAR ARASINDA TÜRK ŞOFÖR DE VAR
Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov, ölenlerin arasında Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mustafa Kösöv'ün bulunduğunu açıkladı. 36 yaşındaki Kösöv'ün saldırıya uğrayan otobüsün şoförü olduğu bildirildi.

Burgaz hastanesine kaldırılan yaralı turistlerden hamile bir kadının ise doktorların tüm çabalarına rağmen gece saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İRAN'DAN İSRAİL'E YANIT
İsrail, saldırının ardından İran'ı suçladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, patlamanın Arjantin’de 85 Yahudi’nin ölümüne yol açan bombalı saldırının 18’inci yıldönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, saldırıdan İran ve Hizbullah'ı sorumlu tuttu.

İran ve Hizbullah’ın son aylarda Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve Kıbrıs’ta Yahudilere saldırı girişiminde bulunduğunu hatırlatan Netanyahu kanıt göstermedi ancak “bütün oklar İran’ı gösteriyor. Bu İran’ın bir terör saldırısıdır. İsrail İran’ın terörine en sert biçimde karşı koyacaktır ” dedi.

İran devlet televizyonu, İsrail'in iddialarını "saçma ve sansasyonel" olarak nitelendirerek İsrail'in, İran'ın ve Suriye gibi müttefiklerinin itibarını düşürmeye çalıştığını bildirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler