Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İsrail' 2.Lübnan Savaşı'na hazırlanıyor

İsrail' 2.Lübnan Savaşı'na hazırlanıyor

İsrail' 2.Lübnan Savaşı'na hazırlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2862 Beğen : 0

Geçen hafta İsrail hava sahasına giren Hizbullah'a ait İran yapımı insansız bir hava aracının düşürülmesinin ardından, İkinci Lübnan Savaşı'ndaki başarısızlıktan gerekli dersleri çıkardığını düşünen İsrail ordusunun yeni bir savaşa hazırlandığı bildiriliyor. İsrail ordusunun, gelecekte çıkması muhtemel Lübnan savaşında, daha saldırgan olacağı açıklandı.

İsrail ordusundan Tümgeneral Herzi Halevy, Hizbullah'ın Lübnan köylerinin içlerinde üslendiğini iddia ederek gelecekteki savaşın tüm Lübnan'a yayılacağını söyledi. Herzi Halevy, Beyrut bankalarını da Hizbulllah'a para akıtmakla suçladı.

Halevy, gelecekteki Lübnan savaşının 2006'daki Lübnan Savaşı'ndan daha büyük olacağını söylüyor. Halevy, Lübnan Savaşı'ndan bu yana geçen altı yılın, 40 yıllık süreç içinde iki taraf arasında askeri açıdan en sessiz dönem olduğunu da sözlerine ekledi.

Halevy'e göre İran'ın nükleer tesislerine yapılacak bir saldırı veya Suriye'deki iç savaş İsrail ile Hizbullah arasında savaşı tetikleyebilir. Halevy, sınırda Lübnan ordusuyla sık sık yaşanan gerilimlerden birinin de aynı sonuca yol açabileceğini söylüyor.

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan sınırında duvarlar inşa ederek savunmasını güçlendirmeye çalışıyor.

2006 yılından beri Hizbullah'ın da onbinlerce füze ve roket alarak gücünü artırdığı biliniyor. Ayrıca Hizbullah'ın sınırdaki İsrail konuşlanması hakkında istihbarata sahip olduğu da tahmin ediliyor. İsrail'de bu hafta gözetleme ekipmanlarıyla sınırda İsrail mevzilerini gözetleyen Hizbullah casuslarının fotoğrafları yayınlanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler