Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İslam Ülkeleri'nden eşcinsellik resti

İslam Ülkeleri'nden eşcinsellik resti

İslam Ülkeleri'nden eşcinsellik resti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2696 Beğen : 0

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin bazıları, BM İnsan Hakları Konseyi'nin eşcinsellere yönelik şiddeti ele aldığı toplantıyı terk etti.

İİT adına açıklama yapan Pakistan temsilcisi Muhammed Said Server, 'cinsel eğilim' adı verilerek reklamı yapılan ahlaksızlığını İslam dahil birçok dini öğretinin temel ilkelerine aykırı olduğuna dikkat çekti. Server, "Bu bakımdan, homoseksüellik ve diğer cinsel davranışların meşrulaştırılması İİT açısından kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay ise eşcinsellerin dünyanın birçok yerinde şiddet ve işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Pillay, bazı ülkelerin dini ya da kültürel değerler sebebiyle eşcinselliğe karşı çıktığını belirterek, "Kültür ve gelenek bir tarafta; evrensel insan hakları diğer tarafta olduğunda, haklardan yana tavır alınması gerekir." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'da gönderdiği video mesajında, tüm ülkelerden eşcinselleri korumalarını istedi.

Konuyla ilgili bir oturum yapılması ABD ve Güney Afrika tarafından teklif edilmişti. Oturumda sunulan raporda ise BM'ye üye 192 ülkeden 76'sında eşcinselliğin suç olduğu belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler