Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İrlanda'da kürtaj skandalı

İrlanda'da kürtaj skandalı

İrlanda'da kürtaj skandalı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2415 Beğen : 0

Halappanavar'ın eşi hamilelikte komplikasyonlar olmasına karşı karısının kürtaj olmasına izin verilmediğini iddia ediyor.

17 haftalık hamile olan Halappanavar, Galway kentinde sırt ağrıları nedeniyle hasteneye gitti. Hastanede düşük teşhisi konulan kadın bir hafta sonra da kan zehirlenmesinden öldü.

Eşi, kadına düşük yaptığı söylendiğinde üç gün boyunca şiddetli ağrılarla kıvaranıp bir yandan da defalarca doktorlara kürtaj olmak istediğini söylediğini anlattı.

Ancak bu isteği "ceninin kalp atışları devam ediyor" gerekçesiyle reddedildi.

Hatta kadına bir ara "Burası katolik bir ülke" denildiği belirtildi. Doktorlar ölü cenini kalbi durduktan bikaç gün sonra aldı ama Halappanavar daha sonra kan zehirlenmesinden öldü.

İrlanda'da sağlık hizmetlerinden sorumlu yetkililer şimdi olayla ilgili soruşturma başlattılar.

Ölümle ilgili haber, kürtajın yasak olduğu ve sadece kadının hayatı tehlikede olduğu zaman yapılmasına izin verilen İrlanda'da sert tepkilere neden oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler