Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İran polisi yasalara aykırı giyinen kadınları topluyor

İran polisi yasalara aykırı giyinen kadınları topluyor

İran polisi yasalara aykırı giyinen kadınları topluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2214 Beğen : 0

Başkent Tahran’ın işlek caddeleri ve alışveriş merkezlerinde binlerce kadın ve erkek polisin katılımı ile başlatılan uygulamayla kılıf kıyafet yasasına uymayan kadınlar polis araçlarına bindirilerek polis merkezlerine götürülüyor.

İran Ahlak Polis Şefi Ahmed Ruzbehani, polis merkezlerine alınan kişilerden kurallara uygun giyinmeleri konusunda yazılı taahhüt aldıklarını tekrarlanması durumunda konuyu yargı mercilerine taşıyacaklarını bildirdi.

Yapışkan ve dar elbise ve pantolon, saç tellerinin dışarıda kaldığı başörtü tarzı, kısa ve diz üstün mantolar uygun olmayan giyinme tarzı olarak belirtildi.

AHMEDİNEJAD UYGULAMAYA KARŞI
Polisin müdahalesini içeren uygulamaya sıcak bakmayan yöneticilerin başında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın geldiği ifade edildi.

İran Cumhurbaşkanı ülkedeki giyim kuşam yasasını gevşek tuttuğu gerekçesiyle üst düzey din adamları ve aşırı muhafazak?rlar tarafından sürekli eleştiriliyor.

Ahmedinejad geçen Mart ayında, İran tarihinde ilk kez yaşanan olayda, meclise ifade vermeye çağırıldığında sorulan 10 sorudan biri de hükümetin giyim kuşam yasası konusundaki gevşek tutumu olmuştu.

İran ’da, 1979 İslam Devrimi sonrası rejimin belirlediği İslami normlara uygun giyinmek zorunlu olsa da, rejim, kurallara uymayanlarının sayısının oldukça fazla olması nedeni ile istediği sonucu hiçbir zaman elde edemedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler