Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Irak Ordusu, Kerkük'e Giremedi

Irak Ordusu, Kerkük'e Giremedi

Irak Ordusu, Kerkük'e Giremedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2062 Beğen : 0

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki tarafından Kerkük kentine gönderdiği Irak ordusuna mensup bir terörle mücadele birliğini kente sokmadı.

Habere göre Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, merkezi hükümet tarafından gönderilen askeri birliğin Kerkük’e girmekte ısrar etmesi halinde kentteki peşmerge birliklerini onlara karşı koymaya çağırmakla tehdit etti.

El-Hayat’a açıklamada bulunan Irak meclisi güvenlik ve savunma komisyonu üyesi İskender Vetut, “tartışmalı bölgeler”in güvenliği ile ilgili olarak Bağdat’la Erbil arasında görüş ayrılığı bulunduğuna dikkat çekmekle birlikte iki taraf arasında “tartışmalı bölgeler”deki Kürt güvenlik yetkililerinin değiştirilmesi konusunda görüş ayrılığı bulunmadığını belirtti.

Öte yandan Kurdpress haber ajansı, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in iki gün önce Amerikalı bir konsolosluk yetkilisi ile görüştüğünü belirterek kendilerine açıklamada bulunan bir kaynağın bu görüşmenin Bağdat’tan bir askeri birliğin Kerkük’e gönderilmesi yönündeki haber üzerine gerçekleştiğini söylediğini duyurdu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler