Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İnsan olan Kamili Öldürürmü?

İnsan olan Kamili Öldürürmü?

İnsan olan Kamili Öldürürmü?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2381 Beğen : 0

PKK'nın karakola düzenlediği saldırıyı üç saat boyunca gözyaşlarıyla izleyen Hasan dede, "Keşke elimde bir güç olsaydı o an 'yeter artık' diyebilseydim." sözleriyle üzüntüsünü dile getiriyor.

Türkiye-Irak sınırının çizildiği tarihle neredeyse aynı yaşta Hasan Ölmez. Sınır çizilirken annesiyle Çukurca tarafında kalır, iki ablası ise Irak'ta. Yıllarca aradığı kardeşlerinin izini 1990 yılında Süleymaniye'de bulur.

85 yaşındaki Hasan dedenin hayatı kendi tabiriyle çileyle başladı ve hâlâ öyle devam ediyor. Yüreği, şu günlerde Geçimli'deki karakol saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın acısıyla sızlıyor. Kırşehirli Kamil uzmanla, yol üzerinde bulunan camide birlikte kıldıkları vakit namazlarında tanışmış. Karakoldaki askerlerden en çok onu sevmiş. Zamanla Kamil uzman ona 'dede', o da uzman çavuşa 'oğlum' diye hitap etmeye başlamış.

Türkiye-Irak sınırının çizildiği tarihle neredeyse aynı yaşta. 85 yaşındaki Hasan Ölmez, sınır çizilirken, annesiyle Çukurca tarafında kalır, iki kız kardeşi ise Irak'ta. Aradan yıllar geçer. Kardeşlerini aramaya çalışan Hasan dede, Geçimli'ye gelen bir Iraklı kaçakçıdan sual eder. Sonunda 1990 yılında Süleymani'de izini bulur iki ablasının. Ancak annesi Fatma, kızlarının hasretiyle yıllar önce göçmüştür dünyadan.

Hasan amcanın hayatı kendi tabiriyle acılarla başladı ve hâlâ acılarla devam ediyor. Yüreği Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın şehadetiyle yeniden sızlıyor. Hasan dede, kendi köyü Geçimli'deki jandarma karakolunda görev yapan bütün askerleri bağrına basmış. Gurbette şafak sayan askerlere baba şefkatini göstermiş, onları defalarca evinde ağırlamış. Karakoldaki 38 askerden en çok da son saldırıda şehit olan Çelikkaya'yı sevmiş. Kamil uzmanla, yol üzerinde bulunan camide birlikte kıldıkları bir vakit namazında tanışmış. Zamanla Kamil uzman ona 'dede', o da uzman çavuşa 'oğlum' demiş. Hasan dede bugünlerde oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. "Ölen her insan her genç yüreğimi parçalar ama Kamil'in gitmesi beni bitirdi. Sahip çıkamadım." diyor mahcup bir edayla. Geçimli'ye düzenlenen son saldırıyı 3 saat boyunca izlemiş Hasan dede. Çaresizlik içinde gözyaşları dökmüş: "Keşke elimde bir güç olsaydı o an 'yeter artık, birbirinizden ne istiyorsunuz. Neyi paylaşmıyorsunuz?' diyebilseydim."

Zaman



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler