Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İmam Hatiplileri sevindirecek karar

İmam Hatiplileri sevindirecek karar

İmam Hatiplileri sevindirecek karar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2233 Beğen : 0

Yeni uygulamaya göre mesleki ve teknik liseler ile imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin üniversite sınavlarında tercihlerinde alanlarıyla ilgili bölüm seçmeleri durumunda ek puan verilecek. Yıllardır tartışılan ve on binlerce gencin hayallerini karartan katsayı uygulamasına Yüksek Öğretim Kurulu 2009 yılında son vermişti.

28 Şubat sürecinin en sert kararlarından olan "katsayı" uygulamasının kaldırılmasının ardından şimdi de yeni bir uygulamaya gidildi. Buna göre, bu liselerde okuyan öğrenciler, üniversitede, eğitim aldıkları alanlarıyla ilgili bölümü tercih etmeleri durumunda ek puan verilerek öğrencinin o alanda kendini geliştirmesi teşvik edilecek.

Katsayıları 0,04 ile çarpılacak

Mesleki ve teknik liselerde ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin kendi alanlarına ilişkin tercih yapmaları durumunda eklenen artı puanın katsayısı 0.04 ile çarpılacak. Buna göre meslek lisesi kökenli adaylar kendi alanlarında tercih yaparken yeni düzenlemeye göre kendi puanlarının üzerine ek 20 puan daha alacaklar. Ancak bu yeni uygulama üniversiteye giriş sınavına ilişkin kılavuz yayınlandığı için önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilecek.

SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLER

Mesleki ve teknik liseden mezun olan öğrenciler, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya bunlara en yakın olan mesleki ve teknik önlisans yükseköğretim programlarına sınavsız olarak yerleştirilebilecek.

Önlisans mezunları için, ilişkili lisans programlarında belirlenmiş kontenjanın yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde YÖK kararı ile öğrencinin başarısına göre her yıl dikey geçiş kontenjanı ayrılabilecek. Öte yandan mesleki ve teknik liselerde veya imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler katsayı uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte üniversitede eğitim aldığı alan dışında da bölüm seçebilecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler