Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İmam hatipli subaylar geliyor

İmam hatipli subaylar geliyor

İmam hatipli subaylar geliyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2308 Beğen : 0

Başbakanlık, TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Askeri Okullar Alt Komisyonu’nun raporundaki imam hatiplilere Harp Okulu’nun kapısını kapatan düzenlemeyi eleştiren tespite “tamamen katıldığını” bildirdi. Başbakanlık’ın görüşü, Harp Okulları’na imam hatiplerin de girebileceği yönünde düzenleme yapılacağı görüşünü gündeme getirirken, Milli Savunma Bakanlığı’nın rapora itiraz etmemesi ve “mevzuat değişikliği yapıldıkça Dilekçe Komisyonu’na bilgi verileceğini” belirtmesi bu görüşü güçlendirdi.
TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde askeri okullardan ayrılan veya ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin şikâyetlerini incelemek üzere kurulan alt komisyon geçen aylarda raporunu tamamlamıştı. Raporda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak eğitim faaliyetlerini sürdüren tüm okullara mensup öğrencilerin harp okuluna gidebilmesi talep edilmişti. Raporda, şu ifadelere yer verilmişti: “Harp Okulları Yönetmeliği’nin ‘öğrenci kaynakları’ başlıklı 43. maddesinden kaynaklanan, alınacak öğrencilerin hangi sivil liselerden gelebileceğinin Genelkurmay Başkanlığı’nca onaylanması usulünün, yönetmelikte yapılacak değişiklik ile harp okulu öğrencisi olma şartlarını taşıyan her öğrencinin hangi liseden geldiğine bakılmaksızın Harbiyeli adaylığına talip olma hakkı bulunacak şekilde düzenlenmesinin istenmesine, böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak eğitim faaliyetlerini sürdüren bir lisenin, belirli gerekçelerle dahi olsa Genelkurmay Başkanlığı’nın onayına tabi olması uygulamasının önüne geçilmesinin istenmesine karar verildi.”

Başbakanlık’tan destek
Raporu inceleyen Başbakanlık, Dilekçe Komisyonu’na Müsteşar Yardımcısı Murteza Balcı’nın imzasıyla gönderdiği yazıda raporda yer alan tespit ve değerlendirmelere tamamen katıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen cevapta ise raporda yer alan tespitlerle ilgili idari düzenlemelerin hayata geçirildiği, mevzuat değişikliği gereken konularla ilgili ise çalışmaların başlatılacağı kaydedildi. Cevapta, yapılan çalışmalar sonuçlandıkça TBMM ’nin de bilgilendirileceği ifade edildi. Konuyu değerlendiren Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş şöyle konuştu: “(İmam hatiplerle ilgili) Spesifik bir cevap yok. Yani ‘Meslek liselerinden ya da imam hatiplerden mezun çocukların da askeri okullara girmesi ile ilgili bir mevzuat hazırlığımız var’ diye bir cevap yok. Zaten bunu da beklemiyoruz. Bu komisyonun çalışma usulüne de uygun olmaz. Ama orda şuna dikkat çektik; ‘Askeri liselerden ziyade belirlenen belli okullardan daha çok öğrenci kaynağı sağlanıyor.’ Bu liselerin belirlenmesinin de eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çektik. O okuldan, bu okuldan değil de… Niye belli okullardan? Netice itibariyle bütün okullara bu (Harp Okulu) açıksa bütün okullardan müracaat kabul edilebilir. Sınavınızı yaparsınız, mülakatınızı yaparsınız… Bizim ifade etmek istediğimiz bu. Askeri okula gitmek isteyen her öğrenci müracaat edebilmeli. Tabii o okula girmenin objektif kriterleri olur. Ama asla sübjektif değil.”

Tazminatlar da inecek
Alt Komisyon’un tespitlerinden biri de, okullardan ayrılan ya da atılanların ödeyeceği yüksek tazminat miktarıydı. Tazminatın diğer yatılı okullar örnek alınarak indirileceği belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler