Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Hayrete düşüren mezar taşı!

Hayrete düşüren mezar taşı!

Hayrete düşüren mezar taşı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2689 Beğen : 0

Kent merkezinde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı’na girenler, mezar taşlarındaki ilginç figürler ile karşılaşıyor. Trafik kazasında ölenlerin mezar taşlarına otobüs, kamyon, otomobil; cinayete kurban gidenlerin mezar taşlarına ise tabanca veya bıçak figürleri resmediliyor. Kalp hastalığından ölenlerin mezar taşına kalp resminin çizildiği mezarlıkta, ölen kişinin ilginç istekleri de mezar taşlarına yansıtılıyor. 40 yıldır Bediüzzaman Mezarlığı’nda mezar taşı yapan 60 yaşındaki Yusuf Ot, "Herkes değişik bir şeyler istiyor. Bunda amaç ölen kişinin nasıl öldüğünü ifade etmek. Bazen ölen kişinin çok sevdiği şeyler çizdiriliyor. Mesela hayattayken sigara, çay, koyun, çiçeği çok sevenlerin mezar taşlarına bunları yapıyoruz veya ölen bir avukatın yakınlarının isteği üzerine mezar taşına adalet terazisi çiziyoruz" dedi.

Yusuf Ot, ne iş yaptığını soranlara mesleğini ifade etmekte zorlandığını da anlattı. Yusuf Ot, "İnsanlar mezarlıkta mezar taşı yaptığımı öğrenince biraz ürküyor. Bizim mesleğimiz vatandaş tarafından ürpertili olarak karşılanıyor. Ama Allah katında ise sevap işliyoruz. Dedemden kalma bu mesleği 40 yıldır yapıyorum. Şimdiye kadar binlerce mezar taşı yaptım" diye konuştu.

Ot, mezar taşlarına resim çizilmesine karşı olduğunu kaydetti. Yusuf Ot, "Bu talepte bulunanlara önce gerek olmadığını söylüyorum ama ısrar edilince çiziyorum. Artık eskisi kadar mezar taşına bu şekilde resim yapılması yönünde talep gelmiyor" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler