Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Hatay'da 3 askerimiz şehit düştü

Hatay'da 3 askerimiz şehit düştü

Hatay'da 3 askerimiz şehit düştü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2380 Beğen : 0

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarında Amanos Dağları'nda jandarma ile teröristler arasında çıkan ve 4 PKK'lının ölü ele geçirildiği çatışmada 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Amanos Dağları'nda gece arama tarama faaliyetleri yapan jandarma ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada, ilk bilgilere göre 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı.

Durumu ağır olan yaralı asker getirildiği Dörtyol Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

PKK'lı 4 teröristin de ölü ele geçirildiği çatışma bölgesindeki gelişmeleri takip etmek için Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Dörtyol İlçesi'ne geldi.

Aynı bölgede daha önce de PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda terörist ölü ele geçirilmişti. Bu çatışmalarda asker ve polis şehit olmuştu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesindeki terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan güvenlik görevlilerinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üteğmen. Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen. Ahmet Tarım olduğunu bildirdi.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, "17.05.2012 Perşembe günü saat 07.45 sıralarında, Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede açtıkları ateş sonucunda Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli J. Bnb. Erhan Dikmen, J. Ütğm. Aytaç Kaya ve J. Tğm. Ahmet Tarım şehit olmuştur. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam etmekte olup, olayla ilgili soruşturma yetkili merciler tarafından yürütülmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz." denildi.

EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ

Dörtyol'da şehit olan askerlerin memleketleri belli oldu. Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen'in (41) Kırıkkale'deki evine, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın (30) Elazığ'daki evine ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın Sakarya'daki evine ateş düştü.

Şehit Dikmen ve Kaya'nın evli oldukları Şehit Tarım'ın ise bekar olduğu öğrenildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler