Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem HAS Parti sonunda karıştı!

HAS Parti sonunda karıştı!

HAS Parti sonunda karıştı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2282 Beğen : 0

Halkın Sesi Partisi (HAS) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamayla partisinin genel başkanı Numan Kurtulmuş'a seslendi. Bekaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçtiği yönünde basında haberler çıktığını ancak Kurtulmuş'un buna herhangi bir cevap vermediğini belirtti.

Bekaroğlu yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Son günlerde Halkın Sesi Partisi ve Genel Başkan Sayın Numan Kurtulmuş ismi etrafında sürdürülen spekülasyonlar üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

10 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı tıkanmıştır. Türkiye'nin temel sorunları olduğu gibi ortada durmaktadır. Demokrasi konusunda alınan palyatif tedbirlerin dışında eşit yurttaşlık ve katılımı esas alan temel değişiklikler yapılmamıştır. Türkiye hala 12 Eylül anayasası ve kurumları ile yönetilmektedir. Abartılı büyüme rakamlarına rağmen gelir dağılımı uçurumu giderek artmakta toplumsal adalet sorunları büyümektedir. Komşularla sıfır sorun politikasının boş olduğu anlaşılmış Türkiye savaşın eşiğine getirilmiştir. AKP hükümeti her önemli olayda tökezlemektedir, artık kriz yönetemez hale gelmiştir. Ne yazı ki başta ana muhalefet partisi olmak üzere parlamentoda grubu bulunan partilerin hiç biri de hükümete alternatif olabilecek bir muhalefet sergileyememektedir.

PARTİMİZ AKTİF KATILIMI ESAS ALIYOR

Mevcut siyasi partilerin Türkiye'nin hayati sorunlarını çözmeleri şöyle dursun bizzat sorunların kaynağı olmaları yeni bir siyasi hareket olarak Halkın Sesi Partisi'ni ortaya çıkarmıştır. Siyaseti seçkinlerin iktidar oyununa dönüştüren egemen siyasi kültüre karşı halkın söz ve karar sahibi olması gerektiğini söylüyoruz. İmtiyazlara karşı eşitliği temel ilke edinen partimiz siyasetin her kademe ve sürecinde açıklığı ve insanların aktif katılımını esas alır. Halkın Sesi Partisi, "Ne siyasa/devlet ne piyasa, önce insan" sloganı ile yola çıkmıştır. İnsanların ekmeğini ve hürriyetini teminat altına almak siyasetimizin varlık nedenidir. "Hiç kimse rızık endişesi ve istikbal korkusuyla kimsenin önünde eğilmeyecek, kimseye kulluk etmeyecektir. Bu bizim itikadımızdır" demişiz.

Halkın Sesi Partisi bir ihtiyaca binaen doğmuştur. Bu ihtiyaç devam ediyor, biz imanımızı ve itikadımızı bozmuş değiliz. Partimiz kongre süreçleri ile kendisini yeniden kurmaktadır, bizler sözümüzün sahipleri olarak burada durmaya devam ediyoruz. Teşkilat mensuplarımız ve bize gönül veren insanların hukuku namusumuzdur, bu hukuku sonuna kadar koruyacağız.

DOYURUCU BİR BİLGİLENDİRME YOK

"Ben ve bu sözü itikat olarak algılayan teşkilat mensupları sürmekte olan spekülasyonların dışındayız. Parti organlarında bu spekülasyonlarla ilgili hiçbir şey söylenmemiştir. Sayın Genel Başkanımız bu süreçle ilgili herhangi bir doyurucu bilgilendirme yapmamıştır. Buna karşılık iktidar partisinin sözcüleri teşkilat mensuplarımızı rencide edecek tarzda açıklamalarını sürdürmektedirler.

Bu üslup onların siyasi ahlaklarının sonucu olabilir ya da partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı içinde bulundukları krizi aşmanın aracı yapmak isteyebilirler. Nitekim bu tarz ve üslubun iktidar partisinin ana karakteri olduğunu on yıldır yaşanan olaylardan zaten herkes biliyor."

ÇİFT DİL VE ÇİFT GÜNDEMİMİZ OLMAYACAK

Mehmet Bekaroğlu, "Bizse kuruluş manifestosuna şu cümleleri yazmış bir siyasi ekibiz: “Çift dil ve çift gündemimiz olmayacak, sizlerin dışında hiç kimseyle gizli bir ittifakımız olmayacak, halkımızın dışında hiçbir güç odağına dayanmayacağız". Bunun anlamı, siyasetimizde açıklığın esas olacağı, politikalara teşkilat mensuplarımız ve ahalinin ortak edileceğidir. Bütün bu spekülasyonlar ve özellikle iktidar partisi sözcüsünün “Talep onlardan geldi" sözünden sonra Sayın Genel Başkanımızdan bir açıklama bekliyoruz. Bu açıklamanın artık kamuoyuna yapılması gerekmektedir, çünkü binlerce teşkilat mensubumuz ve bize oy veren 328 bin kişi bu gelişmelerden rencide olmuştur. Herkes bize sorular sormaktadır; sözümüze ilgi duyan, Genel Başkanımızı ve partimizi ilgi takip eden milyonlarca insan doyurucu bir açıklama beklemektedir" ifadesini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler