Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Güneydoğu'da alev alev!

Güneydoğu'da alev alev!

Güneydoğu'da alev alev!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2436 Beğen : 0

Cizre’nin İdil yolu üzerinde bulunan Nur Mahallesi ara sokaklarından birinde köşe başında duran çevik kuvvet polislerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 çevik kuvvet polisi ile yoldan geçmeye çalışan 1 vatandaş yaralandı.

Çevik kuvvet polislerinin yaralanmasından sonra özel harekat polisi, ağır silahlarla Nur Mahallesi’ne operasyon düzenledi. Mahalleyi ablukaya alan özel harekat timleri, zırhlı araçlarıyla göstericilerin kaçtığı belirtilen BDP ilçe binası önüne geldi. Burada kapıyı kırarak bahçeye giren timler ilçe binasına girdi ve birçok kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Özel Harekat timlerinin BDP ilçe binasına doğru ateş açtığı ileri sürüldü.

YÜKSEKOVA’DA 3 POLİS SİLAHLA YARALANDI
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde sabah saatlerinden itibaren başlayan ve sokak aralarına devam eden olaylar, havanın kararmasıyla birlikte sona ererken, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, 3 polisin açılan ateşlerle yaralandığını söyledi.

Olaylar sırasında göstericiler arasından ateş edildiğini belirten Kaymakam Özeren, polislerin el ve ayaklarından yaralandıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yaralı 3 polis memuru, Diyarbakır’a sevk edildi.

İDİL KARIŞTI

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde olaylar çıktı. Nevruz alanında toplanan ve dağılmayan göstericilere polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Aralarında genç kızlar ve çocukların bulunduğu göstericiler de polise taşlı saldırıda bulundu. İlçede olaylar aralıklarla gün boyu revam etti.

BATMAN’DA 42 YARALI

Batman’da izinsiz nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olaylarda 12’si polis 42 kişinin yaralandığı belirtildi. Başına aldığı bir darbeyle ağır yaralandığı belirtilen göstericilerden 32 yaşındaki Alaattin Oktay’ın tedavisinin Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde sürdürülüyor.

Batman’da çıkan olaylarda polis 50’ye yakın göstericiyi gözaltına aldı. Bu arada BDP’ye ait parti otobüsünün de olaylar arasında kalması sırasında görevli trafik polisleri tarafından kullanılarak, bölgeden uzaklaştırıldığı görüldü.

NUSAYBİN’DE MÜDAHALE

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kutlama sonrası kalabalık grubun yürüyüşüne polis izin vermeyerek gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Kutlamanın yapıldığı alan ile alana bakan birçok mahallede atılan gaz bombalarına ait dumanlar yükselirken, sık, sık patlama sesleri duyuldu. Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi yaralanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Engel ve yasağa rağmen yürüyüşlerini BDP ilçe binasında sonlandıran göstericiler burada davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerini sona erdirdi.

VAN’DA 3 POLİS HAFİF YARALI

Van’daki izinsiz nevruz kutlamalarında çıkan olaylar sırasıda atılan taşlardan 3 polisin hafif yaralandığı bildirildi. Polislerin sağlık durumunu iyi olduğu belirtilirken, gözaltına alınanların sayısı 10’a yükseldi.

pATNOS’TA: 15 GÖZALTI

Ağrı’NIN Patnos İlçesi’nde Nevruz kutlamalarına izin verilmemesini protesto eden 500 kişilik grup, yürümek isteyince polis müdahale etti. Polisi taşlayıp, MOBESE kameraları ile trafik ışıkları ve levhalarına zarar veren grup, lastik ve çöp bidonlarını yaktı. Polis gösterecileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Çıkan olaylarda 15 kişi gözaltına alındı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler