Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Gül'ün sözlerine Kılıçdaroğlu ne dedi?

Gül'ün sözlerine Kılıçdaroğlu ne dedi?

Gül'ün sözlerine Kılıçdaroğlu ne dedi?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2725 Beğen : 0
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 28 Şubat sürecinde Milli Güvenlik Kurulu üyesi olmadığına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün söylediklerinin aksini söylemenin kendileri için doğru olmayacağını ifade eden Gül, doğalgaz zamları konusunda vatandaşın derdini dinledi, kadınların CHP'nin projelerine destek olmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evlerinde, sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitiren 2'si çocuk 5 kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çıkışta basın mensuplarının ziyarete ve gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle hayatını kaybeden 5 kişinin yoksul bir aile olduğunu, yakınlarının da çok üzgün olduğunu vurguladı. Ailede işsiz kişiler bulunduğunu ve bu kişilere yardım etmeye çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, aileye sabır dilediklerini kaydetti.

"KONU YARGIYA İNTİKAL ETMİŞTİR"

Yaşamını kaybedenlerin yakınlarının kendisine Ankara'da dağıtılan kömürün kalitesizliğinden şikayet ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Konu yargıda zaten sanıyorum. Yargı gerekli özeni gösterir'' diye konuştu.

"GÜL NE DİYORSA O DUR"

Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 28 Şubat süreciyle ilgili 'Ben o dönemin MGK üyesi bakanlarından biri değilim. Dolayısıyla kararda imzam yok. Bakanlar Kurulu'na gelen bir karar da olmadı' diyerek o yüzden müdahil olmamak gibi bir sinyal verdi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanı müdahil olmayacaksa bilgisinin olmadığını söylüyorsa bunun aksini iddia etmek doğru değil. Kendisi o dönem bakan. Dolayısıyla Bakanlar Kurulu'nda böyle bir olay görüşüldü mü, görüşülmedi mi? Bakanlara özellikle Başbakanlık'tan bazı yazıların gittiğini biliyoruz, kendisine böyle bir yazının gidip gitmediğini de bilmiyoruz. Dolayısıyla ayrıntıları sanıyorum o dönem bakanlık yapan Sayın Gül herhalde benden iyi bilir.''

"KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ"

Kılıçdaroğlu, evden ayrılırken mahalle sakinleriyle de sohbet etti. Doğalgaz zammından yakınan vatandaşlara CHP'nin Aile Sigortası Projesi'ni anlatan Kılıçdaroğlu, özellikle kadınlardan projeye sahip çıkmalarını istedi.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler