Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Guantanamo'daki ölümlere sert tepki

Guantanamo'daki ölümlere sert tepki

Guantanamo'daki ölümlere sert tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2358 Beğen : 0

'Terörle Savaş' adı altında hapsedilen ve özellikle Küba'daki Guantanamo Askeri Cezaevinde tutulan yüzlerce mahpusun sesi olma amacındaki CagePrisoners örgütü, dokuzuncu isimsiz Gitmo tutuklusunun ölümü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı. Tutuklunun ailesine başsağlığı dilenen açıklamada, askeri cezaevindeki koşullar kınandı, "Guantanamo'dan tek çıkış yolu ölüm olmamalı" denildi.

CagePrisoners baskanı ve eski Guantanamo tutuklusu Muazzam Begg, 167 mahkumun hala orada olduğunu hatırlatarak, "hiçbiri bir suçtan mahkum edilmeyen veya mahkemede yargılanmayan bu insanlar özgürler mi, yaşayacaklar mı endişe içindeler" dedi.

11 Eylül yıldır hapishanede bulunan ve hiçbir suçtan mahkum edilmemiş son isimsiz Guantanamo kurbanı, uzun süren bir açlık grevinin ardından konduğu tecritte "doğal nedenlerden" hayatını kaybetmişti.

ABD'li insan hakları örgütü, suçlama ya da yargılama olmaksızın Guantanamo Körfezi'nde mahkumların hapsedilmesinin yasadışı, ahlak dışı ve kabul edilemez olduğunu yineledi, tutukluların maruz kaldığı askeri komisyon sürecini kınadı.

CagePrisoners, aklanmış ancak hala Amerikan yetkilileri tarafından gözaltında tutulan tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler