Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Gönül dağı'na binlerce kişiyle yürüdü!

'Gönül dağı'na binlerce kişiyle yürüdü!

'Gönül dağı'na binlerce kişiyle yürüdü!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2537 Beğen : 0

“Bozkırın Tezenesi” lakaplı ünlü ozan Neşet Ertaş , memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı törene binlerce insan katıldı. Cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem İnce ve Gürsel Tekin , MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da yer aldı.

Neşet Ertaş’ı uğurlayan sanatçılar arasında Edip Akbayram, Sabahat Akkiraz, Ahmet Koç, Suavi, Orhan Gencebay , Sümer Ezgü, Arif Sağ, Bedia Akartürk, Kubat ve Bedia Akartürk de yer aldı.

ERDOĞAN: HEPİMİZ ASLINDA GARİBİZ

Başbakan Erdoğan cenaze töreninde şunları söyledi: ''Çok değerli dostumuz, abimiz, kardeşimiz, ozanımız Neşet Ertaş artık musalla taşında. Artık sözü yok. Söyleyeceğini söyledi; 'Çaldım, söyledim, örnek olacak şeyler söyledim, bir çizgi ortaya koydum, ben de emanet olan nefsimi sahibime teslim ettim ve ona dönüyorum' diyor.

Bu birlik ve beraberlik dünyasında üstat mahlas olarak hep garip ifadesini kullanmıştır. Çünkü o bu yalan dünyaya gaip olarak bakıyordu. Hepimiz aslında garibiz. Milyonlar, makamlar hiçbiri önemli değil. Gideceğimiz yer malum. Biz topraktan geldik toprağa gidiyoruz. Çeşitli toplantılar vesileyile üstatla bir arada olduk. Onun duyguları, Anadolu 'nun bir sesi oluşu, bize de farklılıklar sunuyordu. Ve ben artık bu sazın susmasından öte devamını da yetiştirdikklerinden bekliyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Ailesinin, milletimizin başı sağolsun. Burada toplanan cemaatle de ortaya bir gerçek çıkıyor. Seveni çok, yeri de çok faziletli olacak.''

VASİYETİ YERİNE GELDİ

Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakan Günay, Kırşehir'e gelişinde Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ile birlikte sanatçının Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar yerinde incelemelerde bulundu. Günay, kazılan mezar yerinin, Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın mezarına uzak olması nedeniyle, vasiyetine uygun olarak, ayak ucuna yeniden kazılmasını istedi. Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, eski mezar yerini kapatarak, Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda yeni mezar yeri açtı.




TAZİYE ÇADIRI VATANDAŞLARIN AKININA UĞRADI
Neşet Ertaş'ın baba evinin yanında kurulan taziye çadırı vatandaşların akınına uğradı.

Bağbaşı Mahallesi'nde bulunan Neşet Ertaş'ın baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Vatandaşların akınına uğrayan taziye çadırında, Neşet Ertaş'ın sevilen türküleri dinlendi. (aa)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler