Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Gökçek’ten adaylık önerisi

Gökçek’ten adaylık önerisi

Gökçek’ten adaylık önerisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2477 Beğen : 0

ANKARA Hürriyet’in geçen ay, “Büyükşehir’den Siteler’e rötuş” haberiyle gündeme getirdiği, Siteler’in Samsun Yolu’na bakan binaların dış cephe yenilenmesine ilişkin karar, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.
Kentsel dönüşüm yasasına göre yeniden düzenlenen Siteler rötuşu, oy birliği ile kabul edildi. Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Ankara’yı da senden iyi bilirim

Gökçek’in, “Yapıldığı zaman Siteler’in değeri beş kat artar” sözleri üzerine, Güleken, “Siteler’in alt yapı ve otopark gibi daha büyük sorunları var” dedi. Bunun üzerine Gökçek, “Sen Siteler’e hayatında gitmemişsin, bir karış yer yok. Fazıl Bey, sen bu sefer Büyükşehir’e aday ol, karşı karşıya çıkalım” ifadelerini kullandı. Gökçek’in sözleri üzerine Güleken ise, “Siteler’i de Ankara’yı da senden iyi bilirim. Bol keseden atıyorsunuz. Ben aday olurum, kazanırım da” ifadelerini kullandı.

Masrafların tamamı belediye bütçesinden

MOBİLYA sektörünün kalbi olarak bilinen Siteler’in yeni bir görünüm kazanmasını amaçlayan dış cephe giydirmesi kapsamında alınan karara göre şunlar uygulanacak:
“Sarıcam Sokak ile Bostancık Caddesi arasındaki kalan bölümlerde, masraflar tamamen belediye bütçesinden karşılanmak üzere, bina cephelerinde değişiklik ve yenileme ile özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları yapılacak. Telif hakkı sahibi proje müelliflerine talep etmeleri halinde, değiştirilecek cephe veya cephelerin beher metrekaresi için bir günlük net asgari ücret tutarını geçmemek üzere telif hakkı ödenecek. Bina sahipleri veya kat maliklerinden yasanın öngördüğü şekilde izin alınacak, anlaşma yapılamayan binalar ise kamulaştırılacak.”

Büyükşehir’den Ankara tişörtü

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Ankara’nın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 100 bin adet şapka ve tişört yaptırarak, ücretsiz dağıtma kararı aldı.
Başkent’in cadde ve sokaklarında, “İstanbul” yazılı tişörtlerle gezen çok sayıda genç olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara yok. Bunu hazmedemiyorum. Bunun için böyle bir karar almak istedik. Desinatörlere çizdirip, Ankara imajının yerleşmesini istiyoruz. ‘Ücretsiz dağıtalım’ diyoruz. Kaliteli olsun ki üstlerinde kalsın” dedi.

Üzerinde kedi olacak

Mualif meclis üyelerinin, “Tişörtün üzerinde Büyükşehir Belediyesi logosu olacak mı?”, “Nasıl üretilip, baskı yapılacak?” soruları üzerine Gökçek şunları söyledi:
“Burada amaç Ankara’nın tanıtımı. Ama ‘kedi’ olabilir, çünkü kedi bir imaj. Balgat’ta bizim tekstilcilerin olduğu yer var. Onlar bize plan değişikliği getirmek istiyor. Deriz ki, ‘Siz Ankara’ya katkıda bulunun. Şu kadar adet tişört yapın, Ankara’da dağıtalım. Biz de sizin planınızı yaparız’ hem onların işi görülür, hem bizim işimiz görülür. Bu işi orada çözebiliriz. O zaman bol bol dağıtırız.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler