Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Giderayak bombaladı!

Giderayak bombaladı!

Giderayak bombaladı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2491 Beğen : 0
TÜSİAD 43. Genel Kurul Toplantısı’ndan önce son kez TÜSİAD Başkanı olarak konuşan Ümit Boyner, önemli açıklamarda bulundu.

Kurum olarak saldırılara da uğradıklarını ifade eden Boyner, "Muarızlarımız tarihi çarpıtmaktan kaçınmadılar. Defalarca düzelttiğimiz olgularda bile yanlışı sürdürmeyi içlerine sindirebildiler. Dernek olarak, savunduğumuz ilkeler çerçevesinde veremeyeceğimiz bir hesabımızın bulunmamasının rahatlığıyla hareket ettik. Ben bazen yakışıksız sataşmalara maruz kaldım. Kadın olmamı bir zaaf gibi görenlerin haksız ve seviyesiz saldırganlıklarından yılmadım” diye konuştu.

TÜSİAD ‘KANARYA SEVENLER DERNEĞİ’ DEĞİL

Her yerde doğru bildiklerini ve inandıklarını söylemeyi sürdürdüklerini belirten Boyner, “Biz vatandaşlar olarak söz söylemek için izin almamız gerektiğini düşünmedik. Ülkenin meselelerinin bizim üzerimize vazife olduğuna inanarak hareket ettik. Zaten eski başkanlarımızdan birinin bir vesileyle söylediği gibi, ’TÜSİAD kanarya sevenler derneği’ de değildi. Zaman veya zemine göre söylem ve tavır değiştirmeyi düşünmedik ve böyle bir şey hiç yapmadık. Abartmadan kayda geçirmeliyim ki, Türkiye ’yi düşünmek ve anlamak açısından her bakımdan bir referans noktası olduğumuz da geçtiğimiz üç yılda iyice ortaya çıktı” dedi.

EĞİLİP BÜKÜLMEDİK

Ekonomik konularda dar çıkarların peşinde koşmadıklarının altını çizen Boyner, ortak ekonomik, sosyal ve siyasi çıkarların avukatlığını ve bekçiliğini yaptıklarını söyledi. Boyner sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğilip bükülmememiz, her koşulda özgür düşünceyi ve duruşu savunmamız biat ve itaat kültürüne değil tartışma ve fikir çoğulculuğuna inanmamızın semeresini gördük. Türkiye’nin nasıl bir geleceğe sahip olacağını kurgularken, itaat kültürü ile özgür düşünce ve özgür ifade kültürü arasındaki mücadelede hangisinin ağır basacağının asıl belirleyici olacağına ben yürekten inanıyorum"

HALA DÜNYA KLASİĞİ KİTAPLARIN, SAKINCALI OLUP OLMADIĞINI TARTIŞIYORUZ

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu da, Türkiye’de son günlerde yaşanan en önemli gelişmenin Kürt sorunun çözümü için başlayan süreç olduğunu vurgulayarak, "Bunun çok etaplı bir süreç olacağını düşünüyoruz. Ama çözüm için netleşmesi gereken bir yol haritası bekliyoruz. Terörün bitmesi, demokratik hakların ve uygulamaların yerleşmesine, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal geleceğine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.
Türkiye’de demokrasi standartlarının yükselmesi için yeni Anayasa çalışmalarının kapsamlı ve hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğine işaret eden Yücaoğlu, "Vatandaşlıktan kültürel haklara, ifade özgürlüğüne kadar Avrupa standartlarını esas alan bir yaklaşımın en sağlıklı zemin olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yerini alması için de insan hakları üzerine kurulmuş bir demokrasi, kuvvetler ayrılığı ilkelerini uygulayan bir demokrasi beklentilerimiz içerisindedir" diye konuştu.

Yücaoğlu, son dönemde okuduğu bir kitaptan da söz ederek, "Türkiye’de biz hala dünya klasiği olan bazı kitapların, sakıncalı olup olmadığını tartışıyoruz. Halbuki doğu ve batı medeniyetlerinin yarattığı referans kitaplarını bir şekilde çocuklarımıza okutmalıyız. Onlara bu değerleri özümsemesinin yolunu açmalıyız" dedi.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler