Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Genelkurmay Başkanı Yalan Söylemez

Genelkurmay Başkanı Yalan Söylemez

Genelkurmay Başkanı Yalan Söylemez
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2335 Beğen : 0

Balyoz Davası'nın görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada, Ocak 2003 tarihli mesaj formunu kaleme alan ve imzası bulunan Tuğgeneral Levent Gözkaya tanık olarak dinlendi. Daha sonra İnternet Andıcı Davası'nın kapsamında tutuklu sanığı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tanık kürsüsüne alındı.

Başbuğ tanık olarak geldiği Balyoz Davası'nda ikamet adresi sorulduğunda "Biliyorsunuz bir süredir Silivri" cevabını verdi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken tahliye olunca ulaşılabilecek bir adresi olup olmadığını sorması üzerine tanık İlker Başbuğ, Fenerbahçe Orduevinde'ki konutlarda kaldığını söyledi. İlker Başbuğ "Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim" şeklinde sözleri söyleyerek tanıklık yemini yaptırıldı. Mahkeme Başkanı tarafından hangi gerekçelerle tanıklığa başvurulduğu açıklanan Başbuğ, yeminli olarak verdiği ifadesinde dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak açıklamalarda bulundu.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Size soru sorulmaksızın pek çok konuya değindiniz. Bir bütünlük oldu" dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI ASLA YALAN SÖYLEMEZ"
Tanık Başbuğ, "Genelkurmay Başkanlığı raporlarına şüpheyle bakılması bizleri çok üzüyor. Genelkurmay Başkanlığı yalan söylemez sayın hakim. Genelkurmay Başkanı da dahil karargah yalan söylemez. Eksiklik olabilir ama Genelkurmay asla yalan söylemez. Seminer evraklarının neden imha edildiği sorusuna da tüm seminer evrakları 5 yıl sonra emir gereği güvenlik nedeniyle imha edilir. Başka bir sebepten değil. Gözlemci heyeti bu tatbikatlarda en ufak olağan dışılık görürse bize rapor eder. Görevleri budur, böyle bir şey olmadı" diye konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ DURUM BELİRTİLSEYDİ BUNU UNUTMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZDI"
Tatbikatan sonra 2003 yılındaki seminere katılan gözlemcilerin komuta katına sözlü ya da yazılı bir bilgi sunduklarını hatırlamadığını belirten Başbuğ, "Eğer sıradışı olağan üstü bir durum olsa mutlaka bize anlatırlardı. Bugün burada hatırlamamız söz konusu olamazdı" dedi.Prensip olarak tatbikattan sonra sonuç raporunun komuta katına yani kendilerine sunulması gerektiğini belirten Başbuğ, "Bugün net olarak bize sunulduğunu hatırlamıyorum. Eğer sunulmuş olsaydı ve olağan üstü durum belirtilseydi bunu unutmamız söz konusu olmazdı" diye konuştu.

BAŞBUĞ: SİZ ASKERLİĞİNİZİ İYİ YAPMIŞSINIZ SAYIN BAŞKAN
Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, bazı sorularda Yunanistan karasularının 6 mil olduğuna değinilmesi üzerine, hukuk fakültesinde uluslarası hukuk dersinde bunu gördüklerini belirterek, Yunan karasularının 6 mil olarak görülmesine ilişkin açıklamada bulundu. Bunun üzerine Başbuğ, "Siz askerliği iyi yapmışsınız sayın başkan" deyince salonda gülüşmeler yaşandı. Başkan Diken, Başbuğ'a Genelkurmay Başkanlığı yaptığı dönemi kapsayan göreviyle ilgili sorular yöenltilmesine izin vermedi. Diken, mesaj formuyla ilgili tanıkların dinlenildiğini belirterek,Başbuğ ve Levent Gözkaya'ya salondan ayrılabileceklerini ifade ederek, duruşmaya ara verdi.(aa)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler