Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fransa'da Müslüman Lisesi birinci seçildi

Fransa'da Müslüman Lisesi birinci seçildi

Fransa'da Müslüman Lisesi birinci seçildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2177 Beğen : 0

Fransa'nın Lille şehrinde bulunan Özel Averroes Müslüman Lisesi, 2012 yılının en başarılı lisesi seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılında yapılan lise bitirme sınavlarını baz alarak yayınladığı listede Averroes Lisesi, öğrencilerinin yüzde yüz başarısıyla ilk sırada yer aldı.

Konuyla ilgili konuşan lise yetkilisi Makhlouf Mameche, Lise 2'den itibaren öğrencileri lise bitirme sınavına hazırladıklarını belirtti. Mameche, lise son sınıf öğrencileri için de tatillerde ders çalışma programları düzenlediklerinin altını çizdi. Makhlouf, Averroes Lisesi'nin başarısının okul, öğrenci ve velilerin kaynaşmasından kaynaklandığına vurgu yaptı.

Fransa Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını uygulanan Özel Averroes Lisesi'nde öğrenciler başörtüsüyle derslere girebiliyor. Lisenin öğrencilerine sunduğu bir diğer farklılık ise haftada iki saat seçmeli ders olarak müfredatta yer alan ve İslami temellere dayanan 'Ahlak' dersi olduğu belirtildi.

Fransa'da 30'a yakın Müslüman lisesi bulunurken, ülkede 300 Yahudi ve 9 bin de Katolik lisesi eğitim veriyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler