Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fosfor bombası da yalan çıktı

Fosfor bombası da yalan çıktı

Fosfor bombası da yalan çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2294 Beğen : 0

Suriye'nin Halep kentine bağlı Orm El Kubra Kasabası'nda dün meydana gelen saldırıda kimyasal silah kullanıldığını ileri süren ve dün gece yaralılarla birlikte Türkiye'ye gelen Suriyeli bir doktor, savaş uçaklarının önce füze ardından da fosfor bombası attığını söylemişti.

Savaş uçaklarının, kasabadaki lise öğrenimi yapılan okulu hedef gözeterek bombaladığını ileri süren Suriyeli doktor, "Dün akşam saat 18.00 sıralarında savaş uçakları önce füze fırlattı, sonra da fosfor bombası yağdırdılar. Saldırıda çoğu çocuk, çok sayıda insanımız yanarak öldü. Yaralananları da tedavi edilmeleri için Türkiye'ye getirdik. Vücudunda önemli yanıklar olan yakınlarımız, Türkiye'ye girerken kimyasal ve biyolojik kontrolden geçirildi" dedi.

KİMYASAL BULGUYA RASTLANMADI

Dün akşam Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen yaralılar ve yakınları, Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KRBN) uzmanları tarafından sıkı kontrolden geçirilerek, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

KBRN uzmanları, yaptıkları sıkı taramada herhangi bir kimyasal veya biyolojik bulguya rastlamadı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de hastanelere gelen yaralılara yanık tedavisi uygulandığını ve sınırda uzmanlar tarafından yapılan kontrol sonuçlarından bilgileri olmadığı için yaralıların kimyasal saldırıya maruz kalıp kalmadığını bilmiyor. Sınırda yapılan KBRN taramasında kimyasal veya biyolojik saldırıya uğrayan biri tespit edildiğinde, ülkeye girişine belirli temizlik ve ilaç tedavisinin ardından izin veriliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta meydana gelen bombalı saldırının ardından, sınıra sevk edilen özel donanımlı KBRN aracı, uzman ekiple birlikte 24 saat görev yapıyor.

KİMYASAL SALDIRI İDDİASI KAÇIŞLARI HIZLANDIRDI

Öte yandan Şam, Hama, Halep, İdlib illeri ile çevre kasaba ve köylerinde yaşayan, çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan Suriyeliler, gruplar halinde Türkiye'ye gelmeye başladı. Pasaportları olanlar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yaparken, pasaportu olmayanlar ise sınırın çeşitli noktalarından tel örgüleri aşıp, güvenli gördükleri Türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor.

MUHALİFLER NE DEMİŞTİ?

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin batısında yer alan Urum Kebir beldesindeki bir Kur'an kursunu bombaladığını, olayda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını ileri sürmüştü.

Saldırıda fosfor bombasının kullanılmış olabileceğini de söyleyen Ahmed, ölenlerin vücutlarında şişme meydana geldiğini söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler