Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Flamanlar Belçika’da seçimin galibi

Flamanlar Belçika’da seçimin galibi

Flamanlar Belçika’da seçimin galibi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2772 Beğen : 0

Belçika yerel seçimler için dün sandık başına gitti. Belediye başkanları ve il genel meclisi üyelerinin belirlendiği seçimlerde kazanan Flamanların çoğunlukta olduğu bölgenin bağımsızlığı için çalışan “Yeni Flaman İttifakı” oldu.

Belçika’nın en büyük ikinci şehri Anvers’de seçimler sosyalist – Hristiyan demokrat (kırmızı – yeşil) koalisyonu adayı Patrick Janssens ile Yeni Flaman İttifakı adayı Bart De Wever arasında geçen yarışı Flaman aday yüzde 9 farkla önde bitirdi.

Anvers Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kesinleştiren De Wever zafer konuşmasında Flaman toplumuna talep ettikleri yönetimi sunmak istediklerini ve bu yüzden “Frankofon siyasetçileri sorumluluk alarak federal değişimin hazırlığını yapmaya davet ediyorum” söyleminde bulundu.

Gent şehrinde ise kırmızı - yeşil koalisyonu adayı Daniel Termont önde görünürken, il meclisinde çoğunluğu kırmızı – yeşil koalisyon çoğunluğu elde etmeyi başardı.

Brüksel’de belediye başkanlarının büyük bölümünün ve il genel meclisi çoğunluğunun değişmesi beklenmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler