Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Film iğrenç ve kınanmayı hak ediyor

Film iğrenç ve kınanmayı hak ediyor

Film iğrenç ve kınanmayı hak ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2146 Beğen : 0

Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı açıklamada, ABD Hükümeti'nin söz konusu filmle hiçbir bağlantısının olmadığını, içeriğini ve mesajlarını kesinlikle reddettiklerini vurguladı.
ABD'nin dini hoşgörüye olan bağlılığının daha ilk kuruluş yıllarına uzandığını kaydeden Clinton, ülkesinin tüm dinlerden insanlara ev sahipliği yaptığını ve onlara en büyük saygıyı gösterdiklerini söyledi.
Clinton, şöyle konuştu:
''Bize göre, kişisel olarak da bana göre, bu video iğrenç ve kınanmayı hak ediyor. Büyük bir dini lekelemeyi ve küçük düşürmeyi, insanları galeyana getirmeyi amaçladığı görülüyor. Ancak dün söylediğim gibi, bu videoya şiddetle karşılık vermenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Meydana gelen şiddeti en güçlü ifadelerle kınıyoruz. ABD'deki ve dünya genelindeki çok sayıda Müslüman'ın bu konuda sesini çıkarmasını derin takdirle karşılıyoruz''.
Şiddetin, dinde hiçbir yeri olmadığına inandıklarını belirten Clinton, ''İslam da diğer dinler gibi, insanoğlunun temel haysiyetine saygı duymaktadır ve masumlara saldırılar düzenlemek bu temel haysiyetin ihlalidir. Din adına, Tanrı adına kan dökmek ve masumların hayatlarını almak isteyenler var oldukça, dünya, gerçek ve kalıcı bir barışı asla görmeyecektir'' diye konuştu.
Clinton, şiddet eylemlerinde diplomatik misyonların hedef alınmasının özellikle yanlış olduğunun da altını çizerek, ''Buralar, ülkeler ve kültürlerin birbirini daha iyi anlamasını desteklemeyi içeren barışçıl bir amaca sahip yerler. Tüm hükümetlerin, bu yerleri ve içerideki insanları koruma sorumluluğu bulunmaktadır, çünkü bir büyükelçiliğine saldırmak, aramızda anlayış ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışabileceğimiz fikrine de saldırmak anlamına gelir'' dedi.
Clinton, ABD'nin bu tür ''iğrenç'' videoların gün ışığına çıkmasına neden engel olmadığının bazılarınca sorulabileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:
''Bugünün teknolojisinde, bu mümkün değil. Ancak mümkün olsaydı bile ülkemiz kökü uzun geçmişe dayanan ifade özgürlüğü geleneğine sahip. Bireylere, ne kadar iğrenç olursa olsun kendi görüşlerini ifade etmelerinde engel olmayız. Dünyada, ifade özgürlüğünün limitleri konusunda farklı görüşler tabii ki var. Ancak ifadeye şiddetle karşılık verilmesinin kabul edilemez olduğu hususunda hiçbir tartışma olmamalı. İster hükümet yetkilisi, ister sivil toplum liderleri ya da dini liderler olalım, şiddeti reddetmeliyiz''.
Clinton, ABD'nin Yemen ve diğer ülkelerde protestoları da takip ettiğini ve protestoların şiddete dönüşmesini önlemek için adımlar atılacağını umduklarını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler