Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fethullah Gülenin Cemevi gerginliği!

Fethullah Gülenin Cemevi gerginliği!

Fethullah Gülenin Cemevi gerginliği!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2246 Beğen : 0

İstanbul’daki gösterilerin merkezi Sultangazi ilçesiydi. Mamak’ta ve ODTÜ’de yaşanan olayları protesto etmek isteyen bir grup Sultangazi Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde toplandı. Çöp konteynerlarını devirip barikat kuran ve ateş yakan yaklaşık 100 kişi İsmet Paşa Caddesini trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su iel gruba müdahale etti. Polisin müdahalesine taş atarak karşılık veren grup ara sokaklara kaçtı.

İZMİR’DE ARBEDE ÇIKTI

Ankara’nın Mamak İlçesi’nde Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temel atma töreninde çıkan olaylarda yapılan müdahaleye tepki göstermek için çeşitli sosyal paylaşım siteleri üzerinden toplanan yaklaşık 500 kişi, saat 20.00 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri üzerinde bir araya geldi. Grup, `Yeter Artık, Teksim, ODTÜ, Tuzluçayır, ÖZGÜRLÜK’ pankartı açarak, `Diren Mamak İzmir Seninle’, `Bu daha başlangıç müdahaleye devam’ `Her yer ODTÜ her yer direniş’ ve `Heryer Mamak heryer direniş’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Kıbrıs Şehitleri’nden Alsancak Limanı’na Kordon Boyu’ndan Plevne Bulvarı’na oradan da Şair Eşref Bulvarı’ndan da Basmane Meydanı’na gelen topluluk, buradan da AKP İlçe binasına yürümek istedi. Yürüyüşe engel olmak isteyen polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada gruptan bazılarının polise yumurta attığı görüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda polis grubun basın açıklaması yapmasına izin verdi.

AKP İlçe binası önünde toplanan grup adına Didem Tosun basın açıklaması yaptı. Tosun, AKP’nin kendilerini asimile etmeye çalıştığını ileri sürüp, inançlarına karışmamaları gerektiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından bölgede bekleyen güvenlik güçlerine taş, yumurta ve şişe atıldı, polis araçlarına saldırıldı. Güvenlik güçleri göstericilere müdahale etmezken, grup oturma eylemi yaparak yolu 15 dakika trafiğe kapattı. Oturma eyleminin ardından tekrar yürüyüşe geçen göstericiler, Fuar Dokuz Eylül kapısı önüne geldi, “Kamu alanlarına para ile girmemiz kabul edilemez’ diyen topluluk içeri girmeye çalıştı. Bu sırada göstericiler ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Ellerindeki bayrakların sopaları ile güvenlik güçlerine saldıran gruba polis müdahalede bulundu. Buna rağmen grup, ekipleri yarıp Fuar’a girdi, yoldaki çöp konteynırlarını da yola devirdi. Tekrar yürüyüşe geçen grubu polis takip etmedi. Fuar içinde yürüyüşünü sürdüren grup, Lozan kapısından çıktıktan sonra dağıldı.

TUNCELİ’DE AYAKTAYDI

Bazı sivil toplum örgütleri Ankara’daki cami ve cemevinin bir arada olduğu projeyi protesto etti. Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, alkış ve ıslıklı protestoda bulundu. BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Ankara’da cemevi, cami projesinin Aleviler üzerinde uygulanan asimilasyon olduğunu ileri sürdü.

GÜLEN’İN PROJESİ

Proje ABD’de ikamet eden cemaat lideri Fethullah Gülen’in projesi olarak biliniyor. Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, “Fethullah Hoca Efendi ile görüştüm. Alevi-Sünni yakınlaşmasının sağlanmak üzere bütün masrafları onlar kabullendiler, camiyi de, cemevini de, aşevini de yapacaklar. 7 dönümlük bir arsa içerisinde, 5 dönümlük de galiba parkı varmış, yaklaşık 12 dönümlük bir alan içerisinde Ankara’da ayın 8′inde bunun temelleri atılacak” diye söz konusu projeyi duyurmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler