Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Fethullah Gülen: O arkadaşların yerinde olmayı arzu ederdim

Fethullah Gülen: O arkadaşların yerinde olmayı arzu ederdim

Fethullah Gülen: O arkadaşların yerinde olmayı arzu ederdim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2153 Beğen : 0

Fethullah Gülen , Herkul.org sitesinde yayınlanan sohbetinde ’14 Aralık Operasyonu’nu değerlendirdi. Gözaltına alınanları kastederek, "O arkadaşların yerinde olmak isterdim" diyen Gülen, hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı iddiaları ile ilgili olarak ise “Fe ni'me ve biha” (baş göz üstüne, hoş gelmiş safa gelmiş, sıkıntı yok) ifadelerini kullandı. Gülen şöyle devam etti: “Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, kat'iyen bilmeliler ki hakiki mü'minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemiştir. Hele asla secdeye hiç kapanmamıştır. Hep dimdik durmuşlardır."

14 Aralık sabahından başlayarak, Zaman gazetesi ve Samanyolu TV çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonu değerlendiren Fethullah Gülen, "O arkadaşların yerinde olmayı arzu ederdim" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Size değişik vesilelerle arz ettim. Ben birkaç defa tutuldum, tevkif edildim, içeriye atıldım. Hem askerde hem de sivilde. Fakat bir panik hatırlamıyorum yani. Belki o esnada olmuştur. Bir tekme yemişsiniz, hiç sarsılmadım falan demezsiniz, ama böyle içimi yokluyorum da, şimdi Ekrem Bey'in yerinde, Hidayet Karaca'nın yerinde ve onların arkadaşlarının yerinde olmayı zannediyorum arzu eden çok insan vardır. Onlara oldu da Cenab-ı Hak neden bu lütfu bizden esirgedi? Haşa, Allah esirgemesin. Acaba zaafımıza binaen mi Cenab-ı Hak bizi öyle bir şeye maruz bırakmadı? Zayıf mıydık acaba? Biz göz dolduran bir tavır, durum sergilemedik mi acaba, bize gelmedi bu mesele?”

‘KIRMIZI BÜLTEN’
Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılacağı iddialarını da değerlendiren Gülen, "Kırmızı bülten filan... Tuttururlarsa şayet, (başım gözüm üstüne, sıkıntı yok)... Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, kat'iyen bilmeliler ki hakiki mü'minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemiştir. Hele asla secdeye hiç kapanmamıştır. Hep dimdik durmuşlardır, Allah'ın izni inayetiyle. Allah inayetini üzerimizden eksik etmesin. Kötülük yapan o insanlara da insaf, izan, iman-ı kamil lütfeylesin." diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler