Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Evren ve Şahinkaya'ya rapor şoku

Evren ve Şahinkaya'ya rapor şoku

Evren ve Şahinkaya'ya rapor şoku
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2229 Beğen : 0

12 Eylül davasının mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın darbe davasının duruşmasına gelip hakim karşısına çıkıp çıkamayacaklarıyla ilgili yazışmalar sürüyor.

Evren ve Şahinkaya, 12 Eylül darbe yargılamasının yapıldığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara katılmamak için için sağlık sıkıntılarının olduğunu belirten GATA'dan alınmış raporları mahkemeye sunmuştu.

Mahkeme de bu raporları Ankara Adli Tıp Kurumu'na göndererek incelemesini talep etmişti. Adli Tıp Kurumu da mahkemeye gönderdiği yazıda raporların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istemiş, bunun üzerine mahkeme Evren ve Şahinkaya'nın avukatları aracılığıyla sunduğu sağlık raporlarını İstanbul Adli Tıp Kurumu'na göndererek nihai kararın verilmesini talep etmişti.

Mahkemenin bu talebine cevap veren İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, raporların eski olduğunun altını çizerek yakın tarihli rapor gönderilmesini istedi. Ayrıca geçmişte GATA'dan gelen raporlarda sıkıntı yaşandığı belirtilen müzekkerede tam teşekküllü hastaneden rapor alınırsa daha iyi olacağı vurgulandı. Mahkemenin ise Adli Tıp'a cevap vermediği öğrenildi. Müzekkerede, Evren ve Şahinkaya'nın Adli Tıp tarafından muayene edilmesi talebinin mahkeme tarafından iletilmediği gerekçesiyle yeni raporların istendiği belirtildi.

Kaynak: Star



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler