Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Eski Kosova gerilla lideri yargılanıyor

Eski Kosova gerilla lideri yargılanıyor

Eski Kosova gerilla lideri yargılanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2316 Beğen : 0

Limaj ve Kosova Kurtuluş Ordusu’nun diğer üç üyesine karşı devam eden dava, Mayıs ayında davanın en önemli tanığı Agim Zogaj’ın intihar ederek ölmesi nedeniyle kapanmıştı.

Aslen bir Arnavut olan Limaj, şu anda Kosova Başbakanı Haşim Taci hükümetinin iktidar partisinin başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Önceki dava sürecinde, mahkeme, Zogaj’ın sunduğu kanıtın kabul edilebilir olmadığına karar vermişti.

Yüksek mahkeme kararın bozulmasına hükmetti.

1999 'Adil ve temiz savaş'

Limaj ve diğer iki sanık 1998 yılında başlayan ve iki yıl süren Kosova Savaşı sırasında bir mahkûm kampında tutulan Sırp ve Arnavut sivillere işkence yapmak ve öldürmekle suçlanıyor.

Mayıs’ta gerçekleşen Avrupa Birliği Kosova Savaş Suçları Mahkemesi’ne verdiği ifadesinde Limaj, mahkemenin “Agim Zogaj’ın kanıtının kabul edilemez” hükmü; 1999 savaşının “adil ve temiz bir savaş” olduğunun işareti olarak ifade etti.

Mayıs’ta gerçekleşecek mahkemede, o dönemde kamptaki gardiyanlardan biri olan eski Kurtuluş Ordusu gerillalarından Agim Zogaj’ın ifadesini dinleyecekti.

Ancak tanık koruma programı kapsamında Almanya’ya gönderilen Zogaj, 2011 yılında bir parkta, bir ağaca asılı olarak bulundu.

Yetkililer Zogaj’ın intihar sonucu öldüğünü söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler