Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esed'tan yabancı asker iddiası!

Esed'tan yabancı asker iddiası!

Esed'tan yabancı asker iddiası!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2196 Beğen : 0

Esed, Rusya'nın devlet televizyonu "Rossiya-24" kanalında, 6 ay aradan sonra ilk kez yayımlanan röportajında, Suriye Ulusal Konseyi'nin parlamento seçimlerini boykot ederek muhaliflerin itibarını zedelediğini savunarak, "Boykot çağrısı yapmanın halkı boykot etmekten hiçbir farkı yok" dedi.

"Temsilcisi olduğunu iddia ettiğiniz halkı nasıl boykot ediyorsunuz?" ifadesini kullanan Esed, "Bu yüzden onların Suriye'de herhangi bir ağırlığının veya öneminin olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSUNDA EL KAİDE VAR

Suriye hükümetine karşı savaşanlar arasında "El Kaide" gibi aşırı grupların üyelerinin de bulunduğunu savunan Esed, "Bazı yabancı askerler var ve bazıları ise hala canlı. Gözaltına alınıyorlar. Onları tüm dünyaya göstermeye hazırlanıyoruz" dedi.

BİR AVUÇ EŞKİYA

Esed, sözde Suriye Özgür Ordusu'nun, ne ordu ne de özgür olduğunu belirterek, "Değişik ülkelerden silah ve para alıyorlar. Onlar çeşitli cezalara çarptırılmış, yasaları ihlal eden bir avuç eşkıya" ifadesini kullandı.

Muhaliflerin aralarında bulunan ve yakaladıkları yabancıları, şu ana kadar bu durumu ispat edecek belgelere sahip olmadıkları için yayınlamadıklarını kaydeden Esed, şöyle konuştu:
"Dış görünüşlerine bakarak yabancı olduklarını söylemek son derece kolay ancak hala onların yabancı olduğunu ispatlayabilecek delillere sahip değiliz. Gözaltına alınan yabancıların büyük çoğunluğu Arap ülkelerinin vatandaşları."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler