Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esad'ın başına ödül koydu

Esad'ın başına ödül koydu

Esad'ın başına ödül koydu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2391 Beğen : 0

Suudi Arabistan'ın önde gelen din adamlarından Ali el-Rebii, Suriye'nin Hula ilçesinde meydana gelen katliamdan sorumlu tuttuğu Devlet Başkanı Beşşar Esad 'in başına 450 bin dolar ödül koydu.

El-Rebii, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hula'da kadın ve çocukların öldürülmesinin bütün dünyayı dehşet içinde bıraktığını belirterek, "Esad'ı öldürecek kişiye 450 bin dolar ödül vaat ediyoruz" ifadesini kullandı.

RUSYA, HULA'DAKİ KATLİAMDAN ESED VE MUHALİFLERİ SORUMLU TUTTU
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin Hula kentinde hafta sonunda yapılan katliamdan güvenlik güçlerini ve muhalifleri sorumlu tuttu.

Lavrov, temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, “BM gözlemcilerinin ifadelerine göre masum sivillerin ölümlerinden hem yetkililer hem de muhalifler sorumlu” diye konuştu.

Yetkililerin tank ve top kullandıklarının çok net olduğunu kaydeden Lavrov, “Ancak suçlular tarafsız bir şekilde belirtilmeli. Tango için iki kişi gerekli” dedi.

Suriye'deki mevcut şiddet olaylarında “onlarca oyuncu” bulunduğunu kaydeden Lavrov, “Hula'da ne olduğunun ortaya çıkarılması için soruşturma yapılması konusunda ısrarlıyız. Bunun bir daha asla tekrarlanmaması için nasıl olduğunu mutlaka anlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Lavrov, Şam'ın BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın planının uygulanması ve ülkede şiddetin sona ermesi için daha fazla kararlılık göstermesi gerektiğini belirterek, ileriye doğru yol alınmasının tek yolunun Annan Planı olduğunun altını çizdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler