Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'ın sözleri memuru kızdıracak

Erdoğan'ın sözleri memuru kızdıracak

Erdoğan'ın sözleri memuru kızdıracak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2108 Beğen : 0

Başbakan Tayyip Erdoğan, memura 3 + 3 zam teklifiyle ilgili olarak yaptığı açıklama memurun zam ümidini bitirdi:

''Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bu ülke eğer bir zaafa uğrarsa, bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar.''

Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti MYK'nın dün toplandığının anımsatılarak, tutuklu milletvekilleriyle ilgili nasıl bir sürecin işleyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, MYK'da görüşülen konuların AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından açıklandığını anımsattı.

Herkesin istediği yorumu yapmakta serbest olduğunu, yorumlara müdahale etme yetkilerinin olmadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Başından itibaren bu iş zaten gerek Anayasal, gerekse yasal düzenlemeler bilinerek atılmış bir adımdır. Bu adımlar, Anayasa'ya da yasaya da uygun olmadığı halde maalesef kenardan, köşeden dolaşarak, atılmış adımdır ve milletvekili seçilme olayını sulandırma hareketi olarak görüyoruz. Ondan dolayı da bu olaya olumlu bakmıyoruz. Ama yargının vereceği kararla ilgili de söyleyecek herhangi bir şeyimiz yok.''

Başbakan Erdoğan, tutuklu milletvekilleriyle ilgili yeni bir formül olup olamayacağı sorusunu, ''Bunun formülü olmaz. Bunun yasal noktadaki hükmü, Anayasa'nın 14. maddesi çok açık, net ortada'' diye yanıtladı.

Hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşme sürecinde, memur sendikalarının bugün eylem yaptığının anımsatılması üzerine de Erdoğan, sendikaların bu tür manevralar yapabileceğini, grev hakkının ne zaman ve nasıl doğacağının belli olduğunu, şu anda da böyle bir hakkın kullanılması için gerekli ortam bulunmadığını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALMAK ZORUNDAYIZ

Erdoğan, işçi ve memuru bu güne kadar enflasyona ezdirmediklerini, bugünden sonra da ezdirmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Verdiğimiz zamları da her zaman enflasyonun üzerinde vermişizdir. Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bu ülke eğer bir zaafa uğrarsa, bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar. Biz Türkiye'yi, böyle bir akıbete düçar bırakamayız. Şu anda bir mali disiplin içinde yürüyorsak, eğer ekonomik büyümemiz şu anda başarılı bir şekilde sürdürülüyorsa, bu, hesaplar iyi yapıldığı içindir. Yoksa sendikalar, anlar olmuştur ki, yüzde 30, yüzde 50, yüzde 100 zam istemiştir. Şu anda bu işin ekonomik sorumluluğunu, yükünü kendileri hissetmesi lazım. Eğer bunu hissetmezlerse, bu ülkeye de yanlış yaparlar. Onun için burada aklı selimi öne çıkarmak suretiyle, karşılıklı görüşmelerle 9.5 seneyi nasıl yönettiysek, bundan sonrasını da böyle yöneteceğiz.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra AK Parti Grup toplantısını izlemeye gelen partililerle Meclis merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler