Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'ın bu sözleri Esad'ı çıldırtır!

Erdoğan'ın bu sözleri Esad'ı çıldırtır!

Erdoğan'ın bu sözleri Esad'ı çıldırtır!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2682 Beğen : 0
Başbakan Erdoğan, Kilis'teki konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Türkiye'nin Esad yönetimine karşı uluslararası camiadaki girişimlerini anlatan Erdoğan, muhalefetin daha güçlendiğini ifade ederek Suriye'de zaferin uzak olmadığını söyledi. Konuşmasında sık sık ayetlerden örnekler veren Erdoğan, Firavun'u örnek verdi, Esad'ın da sonunun diktatörlerle aynı olacağını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te Suriyelilerin kaldığı Öncüpınar konteyner kentini ziyaret etti.

Kentte kurulan otobüsten Suriyelilere seslenen Başbakan Erdoğan, sözlerine ''Sizler şu anda kardeşlerinizin yurdunda, kendi evinizdesiniz. İnşallah Suriye'de güvenlik sağlanıncaya kadar, sizler gönüllü olarak dönmek isteyinceye kadar başımız ve gözümüz üstündesiniz'' diyerek başladı.

Erdoğan, şu ana kadar Suriye'den Türkiye'ye 40 bin 807 giriş yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bunlardan yaklaşık 18 bini kendi arzularıyla tekrar Suriye'ye döndü. Şu an itibarıyla değişik kamp merkezlerimizde toplam olarak 23 bin 11 Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Şu anda konteyner kentimizde, bu kampta 2001 konteynerde 9 bin 633 kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu kampın kapasitesini 12 bine kadar çıkartacağız. 2 bin 60 konteyner, sizlere hizmet verecek. Ayrıca Hatay'da bulunan misafirlerin tamamı da bu kampla birlikte 10 bin kapasiteli.

Tüm kamplarımızda sizler için eğitimden sağlığa, gıdadan giyime, spor imkanlarından ibadet yerlerine kadar her ihtiyaç en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor ve bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz, çalışacağız. Şu anda Hatay'da 35 derslikte 805 öğrenci okul öncesi, ilk ve ortaöğretime devam ediyor. İnşallah burada bulunan 4 bin 251 okul çağındaki yavrumuz için de eğitim imkanlarının oluşturulması çalışmasını sürdürüyoruz.''

'NİCE DİKTATÖR TARİHE KARA LEKE BIRAKTI'

''Sizler kendi isteğinizle gönüllü olarak, güvenlik içinde ülkelerinize dönünceye kadar her türlü ihtiyacınızı karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' sözünü yineleyen Erdoğan, Suriyelilere şöyle seslendi:

''Şunu biliniz, şuna inanınız: Zulüm kalıcı değildir, daim değildir, ebedi değildir. Masum insanları katleden, çocukları katleden, kadınları katleden zalimler tarih boyunca her zaman er ya da geç cezalarını çektiler. Nice Firavun, nice Nemrut, nice Haman, nice diktatörler yaptıkları zulmün bedelini ödeyerek arkalarında tarih boyunca silinmeyecek kara bir leke bırakarak bu dünyadan göç ettiler. İnşallah benim Suriyeli kardeşlerime, bizim kardeşlerimize zulmedenler de er ya da geç bu yaptıkları zulmün hesabını milletleri önünde vereceklerdir.''

'BEŞAR'IN DEĞİL, HALKIN YANINDAYIZ'

Türkiye'nin olayları dar çerçevede tutmadığını, uluslararası camiada bu işin propagandasını yapmak suretiyle Suriye'ye, Suriyelilere uluslararası camianın da sahip çıkması için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şunu çok açık net söylemem lazım. Beşşar her geçen gün kan kaybediyor. Benim mazlum Suriyeli kardeşlerimizin ahı yerde kalmayacaktır. Ben buradan Suriye'deki kardeşlerime şu anda Beşşar'ın yanında görünen kardeşlerime de sesleniyorum: Biz Suriye halkının yanındayız. Ama Beşşar yönetiminin yanında asla değiliz. Zira halkına tankla topla silahla yürüyen bir rejimin yanında bizim olmamız mümkün değildir.''

Erdoğan, Birleşmiş Milletler camiasında, Arap Ligi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda, Türkiye'nin girişimlerini sürdürdüğünü belirterek, ''Ve siz her geçen gün daha güçlü hale geliyorsunuz bunu bilesiniz" diye konuştu.

'ZAFERİNİZ UZAK DEĞİL'

Saff Suresi'nin 13. ayetindeki ''Allah'tan yardım ve yakın bir fetih'' mealindeki ''Nasrun minallahi ve fethun karib'' ayetini okuduktan sonra ''Bunu böyle bilesiniz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Zaferiniz uzak değildir, tek bir derdimiz var. Akan kanın bir an önce durmasıdır, akan gözyaşlarının dinmesidir. Suriye halkının taleplerinin yerine gelmesidir. Biz, Suriye halkıyla yönetimini birbirinden ayrı görüyoruz. Bu bakımdan kardeş ülke Türkiye sonuna kadar sizin yanınızda olacaktır. Umutsuz olmayın, asla umutsuzluğa, yeise düşmeyin. Biz sizlerin yanındayız. Tüm Suriyeli kardeşlerimizle birlikteyiz. Dünyanın sizi duyması, bizi görmesi için de bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bütün bunların yanında inanıyor ve dua ediyorum ki Allah sizlerle beraberdir.''

AYETTEN ALINTI

Başbakan Erdoğan, Bakara Suresi'nin ''İyi bilin ki, Allah'ın yardımı yakındır'' mealindeki ''Ela inne nasrallahi karib'' ayetini okuyarak, ''Bu duygular içinde Suriyeli kardeşlerimizi tekrar bağrımıza basıyoruz. Eksikler, hatalar, kusurlar varsa affola'' dedi.

Erdoğan, ''Şükran. Esselamu aleykum ve Rahmetullahi ve berakatühü'' dedikten sonra Tevbe Suresi'nde ''Üzülme Allah bizimle beraberdir'' mealindeki ''La tahzen innallahel meana'' ayetini okuyarak, sözlerini tamamladı.

KONUŞMASI SLOGANLAR KESİLDİ

Suriyeliler, Erdoğan'ın konuşmasını sık sık keserek Arapça ''Çok yaşa'', ''Allah seni başımızdan eksik etmesin'', ''Sen güçlüsün'', ''Türkiye Suriye kardeş'' sloganları attı. Erdoğan'ın konuşması Suriyelilere tercüme edildi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında kızı Sümeyye Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan'ın ziyareti sırasında sınırda da güvenlik önlemleri alındı. Askeri helikopterler güvenlik uçuşu yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki heyetle konteyner kentteki okulları ve sosyal tesisleri inceledi ve Suriyelilerle sohbet etti.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler