Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan'a en sert tepki

Erdoğan'a en sert tepki

Erdoğan'a en sert tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2703 Beğen : 0

Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamalara en sert tepki sahiplendiği Milli Görüş'ten geldi

AKP'nin 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara en sert tepki Erdoğan'ın sahiplendiği Milli Görüş'ün gazetesi Milli gazeteden geldi. Gazete 9 sütuna manşet atarak Erdoğan'ın açıklamalarına sert bir dille muhalefet etti.

İşte o haber:
AKP'nin 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan Erdoğan'ın en ilginç, ilginç olduğu kadar da en tuhaf açıklaması, "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur" sözleri oldu. "28 Şubat'ta Erbakan'a haksızlık yapıldı" açıklamasından dolayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu samimiyetsizlikle suçlayan Erdoğan da; "Yolumuz Merhum Erbakan'ın yoludur" sözleriyle samimiyetle bağdaşmayacak bir başka açıklamaya imza attı. Sayın Başbakan, 10 yıllık iktidarınız döneminde Erbakan Hoca'nın ömrünü adadığı ideal ve hedeflerine karşı savaş açtınız. Özal'ı ve hatta Menderes'i bile istismar ederken konu Erbakan ise orada bir durun!


Erbakan, D-8'i kurdu, siz AB anayasasını imzaladınız

Erbakan, Çırağan'da 8 İslam ülkesiyle D-8'in kuruluş sözleşmesini imzalarken, siz Papa X. Innocenzo'nun heykelinin önünde Roma'da AB Anayasası'nı imzaladınız. Erbakan'ın yolunda gerçek ve tam bağımsızlık vardır!

Erbakan lider ülke dedi, Siz BOP eşbaşkanı oldunuz

Erbakan, 'Lider Ülke Türkiye' hedefinde yürüdü, siz Model Ülke Türkiye yolculuğuna çıktınız. Erbakan'ın yolunda, BOP Eşbaşkanlığı, Medeneyitler İttifakı Eşbaşkanlığı olamaz!

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ömrünü inandığı HAK davaya adadı; duruşundan, söyleminden, kararlılığından zerre taviz vermedi. Siz ise, elinizden tutulunca ilk fırsatta Milli Görüş gömleğini çıkardınız! Erbakan yolunda gömlek çıkarmak asla yoktur...

AB HIRİSTİYAN KULÜBÜDÜR

Erbakan, besmeleyi çektiği 1969'dan beri hep AB'nin Hıristiyan kulübü olduğunu haykırdı, siz ise AB Bakanlığı kurdunuz. Erbakan yolunda Avrupa hayranlığı, AB'cilik yoktur!

O, faize karşı savaştı

Erbakan, her zeminde faize karşı, rantiyeye karşı savaştı, siz ise 'Faiz ekonominin reel gerçekliğidir' dediniz, Havuz Sistemi'ni de hiç gündeminize almayarak rantiye ekonomisine devam ettiniz. Erbakan'ın yolunda faizcilik yoktur! Rantiye yoktur!

Erbakan yaptı, siz sattınız

Erbakan, Türkiye'de bugün ağır sanayinin ve milli sanayinin yegane ismi olarak anılırken, siz 10 yılda bu milletin ve ülkenin neyi var neyi yoksa, üstelik kime satıldığını da önemsemeden sattınız!... Erbakan'ın yolunda vatan toprağını yabancıya para karşılığı satmak da yoktur!...
Çekiç güç gitti, füze kalkanı geldi

Erbakan, iktidara gelir gelmez Türkiye'nin başına bela olan Çekiç Güç'ü gönderirken, siz Malatya Kürecek'e İsrail'i korumak amacıyla Füze Kalkanı Sistemi'ni kurdunuz. Erbakan'ın yolunda 'zalimle işbirliği' yoktur!

Siz Irak'ın işgaline yardımcı olmak üzere 80 bin amerikan askerinin Türkiye'de konuşlanması için 1 Mart Tezkeresi hazırladınız, Erbakan ise bizzat yürüttüğü girişimlerle bu tezkerenin Meclis'ten geçmesine mani olarak Türkiye'yi büyük bir vebalden kurtardı. Siz ise hem bir genelgeyle havalanı ve limanları Amerikan ordusunun kullanımına açtınız hem de tezkereye 'hayır' oyu veren bütün vekillerinizin üzerini bir sonraki seçimde çizdiniz!
Erbakan yüzde 300 zam verdi

Başbakan Erbakan, memurlara yüzde 122, memur emeklilerine yüzde 110, işçi emeklilerine yüzde 123, Bağ-Kur emeklilerine yüzde 300, Bağ-Kur tarım sigortası emeklilerine yüzde 213'lük, aylık artış sağladı. AKP'nin 10 yıllık döneminde dolar milyarderleri artarken; işçi, memur, ve emekli için ise simit hesapları yapıldı.

10 yılda ahlaksızlık tavan yaptı

Erbakan 'Önce Ahlâk ve Maneviyat' dedi... Sizin döneminizde ise AB uyum yasaları birbirini izledi. Eşcinseller, lezbiyenler, gayler dernek kurdu. Zina suç olmaktan çıkarıldı, domuz kasaplık et statüsüne alındı. Kumar devlet eliyle adeta teşvik edildi. 10 yıl boyunca boşanmalar arttı, fuhuş legal hale getirilerek ahlak ve maneviyat çökertildi. 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçları yüzde 220 arttı. Irza geçme, çocuklara cinsel taciz suçları da yüzde 125 oranında artış gösterdi.

AKP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Kongrede konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sarf ettiği yolumuz "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur." sözü ortaya konan icraatlara bakınca ciddiyetten uzak duruyor. AKP'nin 10 yıllık icraatlarına bakınca Erdoğan'ın Erbakan'ın yolundan hayli farklı bir siyasal hat izlediği gözüküyor.

İSLAM BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ'NİN İLK NÜVESİ

AKP 10 yıllık süre içinde Batılı politikalara yedeklenmekten kendisini kurtaramamış, başta Türkiye olmak üzere tüm Müslümanlar için alternatif çözüm yolları sunmamıştır. Bugün dünyada akan Müslüman'ın kanını seyreden Birleşmiş Milletler'e karşı en ufak bir karşı duruş sergilenmemiş, NATO'nun her dediğine evet denmiştir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise 54. Hükmet döneminde yüzünü Batıya değil Doğu'ya dönerek Malezya, Endonezya, Bangladeş, Pakistan, İran, Mısır ve Nijerya ile birlikte D-8'leri kurmuş. Müslüman ülkeler arasındaki siyasal, toplumsal ve ekonomik faaliyetlerin daha sıkı biçimde icra edilmesi için, İslam Birleşmiş Milletleri'nin ilk nüvesini atmıştır.

FAİZCİLERİ ZENGİN ETTİLER

Erbakan Hükümeti, rantiyeye akan muslukları 1 yıllık koalisyon döneminde keserken, AKP döneminde faize akan para kesilmek bir yana gürül gürül akmaya devam etti. "Düşük kur-yüksek faiz" politikasıyla uluslararası sermayeyi çekmeyi marifet sayan iktidar, aynı yükse faiz sayesinde rantiyeyi daha da zengin etti. AKP iktidarının son 5 yıllık döneminde devletin faize ödediği para 279 milyar lira oldu. 2007'de faizden 14.6 milyar lira kazanan bankalar, 2012'nin ilk 7 ayında kazançlarını ikiye katladılar ve 29 milyar liraya çıkardılar. Son 5 yıllık süreçte bankaların net kârı da 100 milyar lira oldu. Benzin 5 liraya ulaştı.

ERBAKAN İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Erbakan işçi ve emekliye verdiği zam artışıyla Türkiye'de bir ilki başardı. Asgari ücrete yüzde 100'den fazla artış sağlandı. Erbakan döneminde memur maaşı yüzde 230.1, buna mukabil enflasyon yüzde 165, dolayısıyla reel artış takriben yüzde 65 olmuştur. Memur emeklilerin maaşlılarına enflasyonun üzerinde yüzde 51 reel artış sağlanmıştır. AKP iktidarında ise işçi, memur, ve emekliye yapılan zamlar, Erbakan'ın yaptığı zamların yanından bile geçmemiştir. AKP döneminde emekliler köprülerde selpak satar duruma düşürülmüştür.

ERBAKAN ÇEKİÇ GÜÇ'Ü GÖNDERDİ

Erbakan terörün baş kaynağı olan Çekiç Güç'ü Türkiye'den gönderirken AKP yeni terör üstlerini Türkiye'ye davet etmiş, Malatya Küreciği İsrail'i korumak amaçlı füze siteminin kurulmasına izin vermiştir. Çekiç Güç'ü gönderildikten sonra Doğu'daki terör olaylarında azalma olmuştur. Körfez Savaşı'nda kapatılan Kerkük-Petrol Boru Hattı, dış güçlerin itirazına rağmen, Erbakan tarafından açılarak ekonomiye katkı sağlanmıştı.AKP' hükümeti 1 Mart tezkeresiyle ABD ile birlikte Irak'ın işgaline yeşil ışık yakmış,bu girişim Erbakan'ın telkinleri ve ısrarıyla akamete uğratılmıştır.

10 YILDA AHLAK VE MANEVİYAT ÇÖKERTİLDİ

AKP döneminde domuz kasaplık hayvanlar statüsüne alınmış, zina suç olmaktan çıkarılmış, faiz hayatın bir gerçeği olarak lanse edilmiş, kumar devlet eliyle adeta teşvik edilmiştir.10 yıl boyunca boşanmalar artmış, fuhuş alenen hale gelerek, ahlak ve maneviyat çökertilmiştir.

Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçları yüzde 220 arttı. Irza geçme çocuklara cinsel taciz suçları da yüzde 125 oranında artış gösterdi.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler