Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan ona yarım porsiyon diye seslendi

Erdoğan ona yarım porsiyon diye seslendi

Erdoğan ona yarım porsiyon diye seslendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2255 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4+4+4 yasasıyla 20 milyar dolarlık yolsuzluk yaptığı suçlamasına yanıtı da sert oldu:

"Eğer bunu ispatlayamazsan, bu cibiliyet konusunu gündeme getirir. Seni müfteri ilan ediyorum"

Erdoğan'ın eleştirilerini hedefindeki diğer bir gündem maddesi de tiyatroların özelleştirilmesine yönelik tepkilerdi. Erdoğan, önce protestocularar "yarım porsiyon aydın" sözüyle yüklendi, ardından da sanat dünyasının hükümete yönelik eylemlerini çok ağır sözlerle eleştirdi:

"Bunlar hem devlet tiyatrosundan maaş alacak, hem şehir tiyatrosundan, istediği zamanda dizilerde oynayacak. Mesele bu."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

KILIÇDAROĞLU'NU MÜFTERİ İLAN ETTİ

İstediğin yere çocuğunu gönderebileceksin, ayrım olmayacak. İşte biz bu adımı attık.

Her yerden "Allah sizden razı olsun" cümlelerini duyuyorum. Muhalefetin genel başkanı, eğer dürüstsen hukukta bir kaide var; iddianı ispatla mükellefsin. 20 milyar bir yolsuzluk varsa, hangi belge var neye göre bundan bahsediyorsun. Bu iddiayı ispatlayamazsan bu bizim lugatımıza çirkin bir şekilde oturur. Çünkü sen bu kadar dürüst bir iktidara çamur atamazsın. Seni Kahramanmaraş'ta münferit ilan ediyorum. Bu kervan yürüyor Kılıçdaroğlu yürüyor.

SANATÇILARA SERT ÇIKTI

Türkiye'de son günlerde gündemi işgal eden bu tartışma, tiyatro değil, bambaşka. Mesele kendilerine küçük iktidar alanları oluşturmuş, köşeleri tutmuş, ideolojilerin arkasına sığınarak, kendi doğrularını 75 milyona seçkincilerin milllete tepeden bakma mücadelesidir.

Bunlar Tanzimat'tan beri, en iyisini kendilerinin bildiğini ileri sürer, kendi ürettiklerinin yüksek sanat olduğunu iddia eder. Örneğin Maraş'ın söz ustalarını küçümser, kaale almazlar. Bunların siyasi kanadı, nasıl ki Türkiye'nin tapusunu kendisinde sanıyorsa, bu seçkincilerde bilimin, sanatın tapusunun kendi ellerinde olduklarını zannederler.

Sanatçı kimliğinin arkasına sağınırlar, kendilerini o dar kalıplara mahkum etmekle kalmaz. Bu ülkenin gerçek sanatçılarını da küçümserler. Bunlar sanatı sanat için yaparlar, toplum çin değil. Bunlar elitistir, jakobendir. Bunlar kendi kast sistemlerine başkalarının girmesine asla müsaade etmezler.

Sanatçı kimliğinin arkasına sağınırlar, kendilerini o dar kalıplara mahkum etmekle kalmaz. Bu ülkenin gerçek sanatçılarını da küçümserler. Bunlar sanatı sanat için yaparlar, toplum çin değil. Bunlar elitistir, jakobendir. Bunlar kendi kast sistemlerine başkalarının girmesine asla müsaade etmezler.

Hem devlet tiyatrosundan maaş alacak, hem şehir tiyatrosundan, istediği zamanda dizilerde oynayacak. Mesel bu.

Zihinlerinin ardındakileri açık etmeye başladılar. Daha önce de millete bidon kafalı dedi., bu aziz millete göbeğini kaşıyan adam dediler. Şimdi de kasaba bürokratı diyerek kendilerince yine milleti aşağılıyorlar.

YARIM PORSİYON AYDIN

Rahmetli Cem Karaca, o güzel şarkısıyla gereken cevabı zamanında verdi: Bunlar aydın değil, bunlar yarım porsiyon aydın dedi...

Karaca'ya göre bunlar barlarda bir ellerinde viski, kaşları biraz yukarda, hiçbirşey yapmadan sadece hakaret ederler. Sanattan sadece bunlar anlar. Bunlar milleti beğenmez. Milletin kültürünü beğenmezler. Yıllarca karikatürlerle aşağıladılar bu milleti.

Yıllarca bu ülkenin gerçek hizmetkarlarını aşağıladılar, finansmanı milletten aldılar, ama finansmanın kaynağını aşağıladılar.

140 milyon Türk lirası ayrıldı geçen yıl. Gelir ise 4 milyon Türk lirası. Sevgili kardeşlerim, on yıllar boyunca sırtlarını statükoya dayandırdılar. Şimdi de statükonun değişmesinden ciddi rahatsızlık duyuyorlar. kusura bakmasınlar. Çok bilmiş despot tavırlarıyla milletin hükümetlerine parmakk sallayarak azarlama dönemi artık geride kaldı.

Sanatın sanatçının kimliğinin aydın yazar kimliğinin arkasına sığınıp millleti azarlama, hizaya sokma dönemi artık geride kaldı. Milletin parasını, milletin vergisini, tüyü bitmedik yetimin hakkını alıp, ondan sonrada milletin tercihlerini aşağılama, tahkir etme dönemi artık geride kaldı.

Bundan sonra sırtlarını devlete değil, o aşağıladıkları millete başvursunlar. Bu ülkede siyasette, hukukta kast sistemi, hanedanlık sistemi Ak Parti'yle birlikte sona ermiştir.

Bizzat fikir hayatında da kast ve hanedanlık sistemi artık son bulmak zorudadır. Bu millet artık aşağılanmalara boyun eğmeyecektir. Milletkendi öz yurdunda artık palya muamelesi görmeyecek

Ak Parti'yle millet bürokratik elitlerin hizmetkarı olmaktan çıkmıştır.

Ne diyoruz biz şimdi. Sen tiyatro mu oynayacaksın. Özgürce hareket et. Kurun kendi aranızda tiyatronuzu. Özel sektör olarak bu alana girin. Bizim dönemimizde tiyatro sahneleri artmıştır. Biz sizlere sahneleri tahsis ederiz. Sizleri destekleriz. Yeri gelir, senaryoyu beğenirsek, sponsor olur, destek veririz.

Ama artık o bugüne kadar geldiğiniz anlayış olmayacak.

Özgür olun, özerk olun, özel olun ama artık devlet tiyatro sahnesinden çekiliyor. Buyrun siz tiyatro sahnesinden kalın...

TSK HAKKINDA YAZILANLAR

Ordu göreve diyenler tahrikleri tutmayınca, en ağır hakaretlerle TSK'yı hedef almaya başladılar. Ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaret, ahlaksızlıktır, edepsizliktir, kendini bilmezliktir.

Sadece ve sadece kahramanlıklarıyla nam salmış ordumuza ağza alınmayacak hakaretler yapmak zavallılıktır. Darbe yapmıyor diye bir orduyu silahsız kuvvetler demek, evrensel hukuk anlayışından nasibini alamamaktır.

İşte benim ortaya koymaya çalıştığım zihniyet budur. Yarım porsiyon aydın zihniyeti budur.

CHP yandaşı bu aydınlarda, yazarlarda, demokrasiden adeta ışıktan korkar gibi korkuyorlar. Sevgili kardeşlerim, aslında Maraş'ta CHP'ye yüklenmeye ne gerek var diyeceksiniz. Doğru, ama ekranlarında bizi izleyen milletimiz var.

Onlarda bekliyorlar, acaba Başbakanımız ne diyecek. Onlar bize iş bırakmıyor gerçi. CHP kendisine yeterince muhalefet ediyor.

AK Parti, 75 milyonun partisidir. Ayrım yapmadan 75 milyona hizmet üreten bir partidir. CHP'nin, MHP'nin diğerlerinin hakkını gözeten parti AK Parti'dir. Tekrar ediyorum, yüzde 50'nin oyuyla da iktidara gelmiş olsakda, yüzde 100'ün emanetini taşıyor, yaşam tarzlarına saygı gösteriyoruz.

Büyüdükçe, güçlendikçe, oy oranımız arttıkça, kibrimiz, gururumuz değil, sorumluluğumuz artıyor. Teşkilatımızdaki her bir arkadaşımdanda ben bu hissiyatı taşımalarını önemle rica ediyorum.

Biz güçlendikçe gururumuz edğil, sorumluluğumuz büyüyüecek. Belli kesimlerin, etnik grupların, belli zümrelerin partisi değil, Türkiye'nin partisi olmaya devam edeceğiz.

Hiç kimse şunu aklından çıkarmasın. biz efendilik etmeye değil, millete hizmet etmeye geldik. Bu minvalde, bu istikamette yürümeye de devam edeceğiz.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler