Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan, kendisini eleştiren kalabalığa çıkıştı

Erdoğan, kendisini eleştiren kalabalığa çıkıştı

Erdoğan, kendisini eleştiren kalabalığa çıkıştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2656 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Viranşehir’deki törenin ardından helikopter ile geldiği Ceylanpınar’da kalabalığa hitap etti.

Ülkelerinden kaçarak gelen Suriyelilerin de aralarında bulunduğu kalabalık sık sık Erdoğan lehine slogan attı. Konuşmasında BDP ’li Ceylanpınar Belediyesi’ni eleştiren Erdoğan, "Helikopterle gelirken şöyle bir havadan baktım yol kenarları çöplük içerisinde. Ceylanpınarlı kardeşlerime bu manzara yakışıyor mu? Yakışmıyor değil mi? Ben İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Biz orda göreve geldiğimizde İstanbul çöpten geçilmiyordu. Ama biz orada çöpleri modern toplama yöntemiyle toplayıp çöpten arındırdık. Evvel Allah sizlerin de desteğiyle burada da aynı olayı başaracağız" diye konuştu.

“ORADAN PROVOKE ETME!”

Konuşması sırasında kalabalıktaki bazı kişiler Başbakan Erdoğan’a Ceylanpınar’da bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) çiftliğine 135 işçinin alınacağını ve bu işe Ceylanpınar dışından kişilerin alınacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, bunun üzerine 135 işçinin tamamının Ceylanpınar’dan alınacağını ifade ederek, "Bilir bilmez bazı şeyleri konuşmayalım. Şu anda TİGEM’e 135 eleman alınacak. İş Kur’a müracaat etmek suretiyle Ceylanpırnar’dan işçiler alınacak. Bu dediğim gibi 135 kişi Ceylanpırnar’dan alınacak" dedi.

Yanında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten de bilgi alan Erdoğan, bu sırada alandaki bir kişinin bağırmasına da sinirlenerek, "Oradan provoke etme, buradan Başbakan bir şey söylüyor, ne söylüyorsa odur. Ceylanpınar’dan alınacak diyorum, sen başka bir şey söylüyorsun" diye çıkıştı.

TİGEM’e alınacak 135 işçinin tamamının Ceylanpınarlı olacağını ifade eden ve bunun rüşvet olarak algılanmamasını isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda Ceylanpınar TİGEM çiftliğinde çalışanların ekseriyeti Ceylanpınarlı. Komşu ilçelerden gelen bu ülkenin evlatları değil mi? Onlar da çalışacak, ekmek yiyecek. TİGEM çiftliği Ceylanpınar’ın değil Türkiye’nin bir çiftliğidir. Buradan mühendisiyle her şeyiyle herkes istifade edecek. Asla bölücülük yapmayacağız, birleştirici olacağız, ayrıştırıcı olmayacağız. Ama bak şu an 135 kişi alınacak ve bunlar Ceylanpınar’dan alınacak. Bunun müjdesini veriyorum ve bu bir kelamı rüşvet değildir. Bunları ben sevmem, Tayyip Erdoğan’ın karakterinde bu yoktur. Ben şu anda bir seçim atmosferi içinde burada değilim. Bize oy verin ondan dolayı size şu kadar personel verelim gibi bir şey yok. O geçmişteydi, bunu başkaları yapar ama benim Ak Parti iktidarım yapmadı ve yapmayacaktır.”



YANINA SURİYE ULUSAL KOALİSYONU BAŞKANI’NI DA ALDI

Ceylanpınar’ın ardından helikopterle Akçakale İlçesi’ne gelen Erdoğan, konuşma yapacağı otobüse Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Muaz El-Hatib ile birlikte çıktı.

Türkçe ve Arapça slogan atılan alanda bulunanları Türkçe ve Arapça selamlayan Erdoğan, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Muaz El-Hatib’i kalabalığa, ’Suriye’deki kardeşlerimizin; oradaki şanlı hareketin koalisyon lideri’ olarak tanıttı.

Konuşması sırasında sık sık elini omzuna attığı El- Hatib’i kalabalığa gösteren Erdoğan, "Şu anda dünyada 100’ü aşkın ülke bu kardeşimizin ve ekibinin liderliğini kabul etmiş vaziyette. Bu ne demek, ’Ey Esed biz seni artık tanımıyoruz, hadi defol’ demektir. Çünkü halkının kabul etmediği liderler o makamlarda kalamaz. Halk kimi istiyorsa onlar iktidar olacak. İstenmeyenler de gidecek" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler