Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan açıkladı, İsrail karıştı!

Erdoğan açıkladı, İsrail karıştı!

Erdoğan açıkladı, İsrail karıştı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2382 Beğen : 0

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde İsrailli mevkidaşının arabulucu olarak kendisine çok zengin bir Yahudi işadamı gönderdiğini açıklamasının ardından İsrail basını da bu kişinin kim olduğunu çözmeye çalışıyor.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Dünya Siyonistler Derneği Başkanı Ronald Lauder ismini değerlendiren Haaretz yazarı Barak Ravid, Kanal 10 televizyonunun da sahibi olan Lauder’ın olası bir arabulucu olduğunu belirtti.

Lauder’ın Netanyahu’nun kampanyasına bağış yaptığını ve Hafız Esad döneminde İsrail hükümetinin Suriye özel temsilcisi olduğunu hatırlatan Ravid, Golan Tepeleri barışının mimarının da Lauder olduğunu belirtti.

KUMARHANELER KRALI

Bununla birlikte Ravid’e göre Erdoğan’ın sözleri aslında başka birine işaret ediyor: Dünyanın en zengin Yahudilerinden, kumarhaneler kralı Shledon Adelson.

Netanyahu’nun eski bir dostu olduğu bilinen Adelson, Netanyahu yanlısı Yisrael Hayom gazetesinin sahibi. Ancak Lauder’ın aksine kendisinin diplomatik geçmişi yok.

İsrail Başbakanlık kaynakları ise bu iki ismin de Erdoğan’a gönderilmediğini belirtiyor.

Türk basınında bazı gazetelerde Larry Elison, Idan Ofer ve Stef Werthheimer gibi işadamlarının isimleri de gündeme gelmişti. (gazeteport)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler