Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ekvador geri adım atmıyor

Ekvador geri adım atmıyor

Ekvador geri adım atmıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1920 Beğen : 0

Correa, Assange’ın İki İsveçli kadının hakkında ortaya attığı cinsel saldırı suçlamalarına yanıt vermesi gerektiğini söyledi. Ancak Correa, bu vakanın Latin Amerika’da suç sayılacağını süşünmediğini belirtti.

Ekvador Devlet Başkanı’nın bu söyledikleri Wikileaks kurucusuyla ilgili tartışmaları daha da alevlendirebilir. Dahası Correa’nın bu söyledikleri, Ekvador’la İngiltere arasında krize neden olan tartışmada da olası bir uzlaşma yolu olabileceğine işaret ediyor.

Correa İngiltere hükümetini iki yüzlülükle suçlayarak, siyasi ve ekonomik ilişkilerin bozulması pahasına da olsa geri adım atmayacağını söyledi. Correa, “Eğer sığınma verme kararımız sonucunda İngiltere kendini Ekvador’dan uzaklaştırırsa bu bizi üzer çünkü İngiltere’yi – özellikle de halkını – çok takdir ediyoruz ama geri adım atmayız. İngiltere’nin tavrına rağmen, biz bir ülke olarak sorumlu hareket etmeliyiz. Daha önce de söylediğimiz gibi Assange’a sığınma verildi ve kendisi süresiz olarak Büyükelçilik’te kalabilir” dedi.

ÜÇ OLASILIK VAR

Ekvador lideri, şu anki açmazdan çıkılması için üç olasılık da öne sürdü: İngiltere’nin tutuklama tehdidini geri çekerek Assange’ın güvenle havaalanına gitmesini sağlaması, Assange’ın kendi isteğiyle Büyükelçilik’ten ayrılması ve Ekvador hükümetinin fikrini değiştirmesi. Correa bu son seçeneğin söz konusu olmadığını belirtti.

İngiltere hükümeti tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarının soruşturulması gerektiği konusunda ısrarcı. Londra, Assange’ın sorgulanması için İsveç’e gönderilmesi yönündeki mahkeme kararına uymak zorunda olduğunu belirtiyor. Assange’ın destekçileri ise bu suçlamaların Wikileaks kurucusunu ABD’ye göndermek için hazırlanan bir planın parçası olduğunu belirtiyor.

Ekvador’da da birçok siyasetçi aynı görüşte. Correa da bu görüşlere destek verdi ancak olayın soruşturulası gerektiğini belirtti.

Correa, “Kanıtlanmayan ve Latin Amerika’da suç sayılmayacak bu iddiaları yargılamak istemiyorum. Ekvador hükümeti de Julian Assange da iddialar konusunda sessiz kalmak niyetinde değildir” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler