Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Dünyanın gündemi Suriye

Dünyanın gündemi Suriye

Dünyanın gündemi Suriye
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2535 Beğen : 0

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın Suriye'de masum insanları gazlama kararını alanları cezalandırmaya hazır olduğunu söyledi.

FRANSA: CEZALANDIRMAYA HAZIRIZ

Suriye'deki gelişmelere ilişkin akşam saatlerinde bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'deki kimyasal saldırının sorumlularını "cezalandırmaya hazır olduklarını" söyledi.

Fransa'nın değişik ülkelerdeki büyük elçilerinin Elysee Sarayı'ndaki geleneksel toplantısında açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın Suriye'de talihsiz bir şekilde masum insanları gazlama kararını alanları cezalandırmaya hazır olduğunu söyledi. "Tüm dünya, Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığı haberinin doğrulanmasından sonra ürperdi" diyen Cumhurbaşkanı François Hollande; "Eldeki tüm işaretler kimyasal silahın Suriye rejimi tarafından kullanıldığını gösteriyor ve bu olay bir kere daha rejimi dünyanın gözünde mahkum etti. Fransa, Suriye muhalefetine bir seneden beri yardımda bulunuyor. Bugünden itibaren sorumluluğumuzun derecesi değişmiştir. Bundan sonra yapılması gereken BM araştırması bitiminde, Suriye'ye verilecek en uygun cevabın araştırılmasıdır. Şam'ın yaptığı bu kimyasal saldırı cevapsız kalmayacaktır" dedi.

RUSYA VATANDAŞLARINI TAHLİYE ETTİ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü İrina Rossius, Rus basınına yaptığı açıklamada, Suriye'nin Lazkiye şehrine 20 ton insani yardım malzemesi götüren uçağın, dönüşte ülkeyi terk etmek isteyen 89 kişiyi de alarak Rusya'ya doğru havalandığını söyledi. Rossius, uçakta 75'i Rus vatandaşı çoğu kadın ve çocuk 89 kişinin olduğunu belirtti.

Rusya, Haziran'da da Suriye'den 128 Rus ve eski Sovyet ülkeleri vatandaşını tahliye etmişti.

İRAN: SURİYE İLE SINIRLI KALMAZ

İran’ın tüm taraflarla diyalog içerisinde Suriye konusunda siyasi bir çözüme ulaşılması ve barışın sağlanabilmesi için çaba gösterdiğini belirten Arakcı, “Tüm tarafları Suriye’ye olası bir askeri müdahalenin tehlikeli sonuçlarının Suriye ile sınırlı kalmayacağı konusunda ciddi olarak uyarıyoruz” dedi.

İSRAİL: TARAF DEĞİLİZ

İsrail ise savaşta kimsenin tarafında olmadıklarını ancak saldırıya maruz kalmaları halinde cevap vereceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Suriye'deki savaşta taraf olmadıklarını ancak İsrail'i hedef alan her türlü saldırıya güçlü bir cevap vereceklerini' açıkladı.

İNGİLİZ PARLAMENTOSU ACİL TOPLANIYOR

Resmi olarak 2 Eylül'de açılacak olan İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda perşembe günü, Suriye'deki kimyasal silah saldırısına verilecek tepkiyle ilgili hükümet önergesi görüşülecek ve oylama yapılacak.

İngiltere Başbakanı David Cameron resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Avam Kamarası Sözcüsü, parlamentoyu perşembe günü çağırma talebimi kabul etti. İngiltere'nin kimyasal silah saldırılarına vereceği tepkiyle ilgili hükümet önergesi görüşülecek ve oylanacak" diye yazdı.

Birçok milletvekili İngiliz Başbakanına, Suriye'ye olası askeri müdahale konusunu parlamentonun gündemine getirme çağrısı yapıyordu.

Cameron, yarın ise bakanlar, üst düzey askeri yetkililer ile istihbarat yetkililerinin katılacağı ve Suriye konusunun ele alınacağı Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

İngiliz ordusunun bugün, Suriye'deki kimyasal silah saldırısına karşılık yapılacak olası askeri müdahale için acil durum planı hazırladığı açıklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler