Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Din özgürlüğünü tehdit ediyor

Din özgürlüğünü tehdit ediyor

Din özgürlüğünü tehdit ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1948 Beğen : 0

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya'nın önde gelen gazetelerinden "Süddeutsche Zeitung" için kaleme aldığı makalede “Sünneti yasaklama kararının, Almanya'da din özgürlüğünün yerine getirilmediğini ortaya koyduğunu” ifade etti.

Köln Eyalet Mahkemesi’nin çocukların Almanya’da dinî vecibeler gereği sünnet edilmesini yaralama olarak kabul eden kararının din ve inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu belirten Bağış, kararı “büyük bir kültürel ve tarihi cehalet” olarak niteledi. Bakan, sünnetin "gerek Yahudi gerekse Müslümanlar için açık bir emir olduğunu" kaydetti.

Egemen Bağış, Almanya Başbakanı Angela Merkel'inse sünnet tartışmasında Almanya'da yaşayan Müslümanlarla daha iyi bir dayanışma sergilemiş olmasını dilediklerini vurguladı. Bağış “Bu şekilde Almanya'da yükselen İslam karşıtlığı trendine karşı olumlu bir yanıt verilmiş olurdu” dedi.

'Din konusunda da örnek olmalı'

Almanya'nın borç krizinin aşılması için anahtar rol oynadığının tartışmasız olduğunun altını çizen Bakan, ancak Almanya'dan kültürel ve dinsel tolerans konusunda da örnek olmasını beklediklerine işaret etti.

Alman Federal Meclisi, Köln Eyalet Mahkemesi’nin kararının ardından hükümete sünnetin yasal hale getirilmesi için sonbahara kadar bir yasa tasarısı hazırlaması konusunda çağrıda bulunmuştu. Alman Etik Konseyi ise geçtiğimiz hafta dinî gerekçelerle yapılacak sünnetin "belirli koşulların kesinlikle yerine getirilmesi koşuluyla" uygulanması gerektiği yönünde görüş bildirmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler