Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çok Arap öldürdüm, ne var ki bunda?

Çok Arap öldürdüm, ne var ki bunda?

Çok Arap öldürdüm, ne var ki bunda?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2321 Beğen : 0

İsrail'de geçen ocak ayında yapılan seçimlerin ardından, Benyamin Netanyahu'nun kurduğu koalisyon hükümetinde Ekonomi Bakanı olan aşırı sağcı Evimiz İsrail Partisi'nin lideri Naftali Bennett, ırkçı söylemlerine bir de katliam ekledi. T 24'ün Yedioh Ahronoth gazetesinden aktardığı habere göre Bennett, Washington'da İsrail ile Filistin görüşmeleri öncesinde 104 Filistinli mahkûmun serbest bırakılması için yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, "Esir Filistinlileri niye bırakıyoruz. Onların öldürülmesi gerekir" ifadelerini kullandı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Ya'akov Amidror, Bennett'in sözleri üzerine, "Ama bu yasal değil" diye tepki gösterdi. Bennett ise, "Ben şimdiye kadar çok Arap öldürdüm. Bunda yanlış birşey yok" cevabını verdi.

‘SÖZLERİM ÇARPITILDI'
İsrail kamuoyunda büyük tepki alan Bennett sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü. Bennett'in sözcüsü, pazar günü yapılan kabine toplantısında geçen konuşmayı Yediot Ahronoth'un çarpıtarak yayımladığını iddia ederek, "Bennett'in 'Ben çok Arap öldürdüm' şeklindeki cümlesi, kendisinin askerde görevli olduğu yıllarda yaptığı operasyonlarla ilgili" açıklamasında bulundu. Bennet seçim kampanyasında Filistinliler ile asla masaya oturmam, Batı Şeria İsrail toprağıdır" demişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler