Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem CHP inat etti, meydana çıktı!

CHP inat etti, meydana çıktı!

CHP inat etti, meydana çıktı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2528 Beğen : 0

Günlerce konuşuldu CHP'nin Ankara'nın Tandoğan Meydanı'nda yapacağı grup toplantısı. Eğitimdeki 4+4+4 sistemini eleştirecekti halkın karşısında.

Önüne çıkan bir çok engele rağmen CHP Lideri 'inadım inat' dedi. Ne Melih Gökçek'in engeli, ne otobüslerin durdurulması ne de pankartların toplatılması CHP'yi yıldırmadı.

Tam saatinde Tandoğan'da toplanan binlerin karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerini engellemekle suçladığı AK Parti iktidarını "Kafalarının içinde beyin yok" sözleriyle eleştirdi.

Tandoğan Meydanı'nda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, vatandaşların elinde CHP bayrakları yerine Türk bayraklarının olmasıydı. Kılıçdaroğlu bu duruma da şöyle açıklık getirdi; "Milli eğitim sistemi ulusal davamızdır"

Kılıçdaroğlu, Cemil Çiçek'i de es geçmedi. Cemil Çiçek'te Meclis Başkanı olabilecek kapasite olmadığını söyleyen CHP Lideri, Çiçek'e "Korkuluk musun?" diye seslendi.

Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplatılan afişleri, durdurulan otobüsleri dile getirdi ve iktidara "Ne yaparsanız yapın milleti ve CHP'yi susturamayacaksınız" dedi.

Kendilerini engellemekle suçladığı Ak Parti iktidarına seslenen CHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Salı. Hafta sonu değil. Mesai var. Ama on binler burada. Eğer biz grup toplantımızı halkla beraber yapıyorsak, çağdışı bir anlayışa karşı yapıyoruz.
Demokrasi meydanların sesidir. Televizyonları susturdular. CHP'nin sesini kesmek istiyorlar. Muhalefet istemiyorlar. Ama bizim sesimizi kesemeyecekler.

Bir de bunlar Meclis içtüzüğünü değiştirerek Meclis'te de sesimizi kesmek istediler. Kafalarının içinde beyin taşımayanların anlayışıdır bu. Kaba kuvvet uyguluyorlar. Onların kaba kuvvetine karşı beynimizle direneceğiz."

İktidarın halkın uyanmasından korktuğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Korksunlar. Bütün meydanlarda olacağız. Meydanlardan korkuyorlar. Halktan korkuyorlar. Gece yarısı kanun teklifiyle neden eğitim sistemini değiştirmek istiyorsun? Halka sorsana. Dikta anlayışıyla, Nazi yöntemiyle yasa teklifi getiriyorlar. Diktatör Erdoğan'a hayır diyeceğiz"

CHP'nin milletin ortak sesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Buraya herkes Türk bayraklarıyla geldi. Çünkü milli eğitim sistemimiz tüm yurttaşların ortak davasıdır. Yurdun dört bir yanından gelerek Tandoğan meydanında toplanan on binlerce kişi 'Anne baba inanma, geleceğim karartılıyor', 'Babayım, eğitimde çözüm 1+8+4', 'İşçi çocuklara 4+4+4 çözüm getirmiyor', '10 yaşında meslek seçilmez', 'Çocuk gelinler olmasın' yazılı pankartlar taşıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından dikkat çeken bölümler şöyle:

"Eğitim yasasıyla bir ülkenin 50 yıllık geleceğini belirliyorsunuz. Eğitim yasası bu yüzden anayasadan önemlidir.

Özgüveni olmayan, hayatı sorgulamayan bir gençlik yetiştirecek eğitim sistemini istemiyoruz. Temel eğitim Türkiye'nin her tarafında eşit olarak uygulanmalıdır. Hedefimiz ve kavgamız budur.

YASA TEKLİFİNİ VEREN AKP'Lİ VEKİLLER EĞİTİMCİ Mİ?

Eğitim teklifini veren AKP milletvekilleri eğitimci mi? Hiçbiri değil. Hangi demokratik ülkede böyle bir garabet vardır? Baktılar komisyondaki tartışmalar sırasında halk taslağın detaylarını görüyor, hemen geçirmeye kalktılar. Başbakan talimat verdi, komisyon işgal edildi. Görüşmeler baskıyla sonlandırıldı.

Elbette hesap verecekler. Halka hesap verecekler. Demokratik yollardan hesap soracağız. Eğitimin yönünü belirleyecek olan eğitimcilerdir, siyasetçiler değil. Bu teklif AKP'nin programında yok, kalkınma planlarında yok. Nereden çıktı bu teklif?

ERDOĞAN'DA ÖNÜME ÇIKMASI İÇİN YÜREK OLMASI LAZIM

Ben Başbakan'a elimi uzattım. 'Eğitim önemli konudur, gelin tartışalım' dedim. Gelmedi. Benim önüme çıkması için önce adamda yürek olması gerekir. Yürek yok onda.

Karşımızda bir vak'a var. Kendisiyle kavgalı, milletle kavgalı, özgüveni olmayan bin vak'a var karşımızda. Karşımızda geçmişi ve geleceğiyle kavgası olan biri var.

Ama yine de, demokrasiye inandığım için, ülkeme duyduğum saygının gereği için elimi uzattım. Çünkü benim yüreğimde Yunus Emre sevgisi var. Olabilir, bizi dinlemek istemeyebilirsin. YÖK Başkanı senin adamın. Bari onu çağır konuş. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

BU YASA TEKLİFİ EĞİTİMİ BÖLER

Bu yasa teklifi 4+4+4 değil, 8 bölü 2'dir. Eğitimi bölen bir yasadır. Bir binanın temelini bölünce iki bina elde etmezsiniz. O bina yıkılır. Milli Eğitim Bakanı intihalden mahkûm olmuş biri. Bilim hırsızlığı yapan birinden Eğitim Bakanı yaparsanız sonuç böyle olur.

Bu kanun milli eğitim sisteminin hangi sorununu çözüyor? Bu yasa teklifinin asıl muhatabı, bu ülkenin yoksul çocuklarıdır. 10 yaşındaki çocuk nasıl mesleğini seçecek. Liseyi bitiren çocuk bile tercihini tek başına yapamaz.

ERDOĞAN PEDAGOJİ NE DEMEK BİLMEZ!

Başbakan 'Bizim yaptığımız düzenleme pedagojik' diyor. Allah sizi inandırsın pedagoji ne demek bilmez. Uluslararası Çalışma Örgütü, 15 yaşından küçük çocukların çalışmasını yasaklıyor. Sen hangi akla hizmet 10 yaşındaki çocuğa meslek seçtiriyorsun?

Cahil adam çıkmış 'Zorbalıkla geleni demokrasiyle gönderiyoruz' diyor. Sen bu tartışmanın ne zamandan seri yapıldığını biliyor musun? İlkel bir intikam duygusuyla çocukların geleceğiyle oynanır mı? 28 Şubat'la derdin varsa çağır altına zırhlı araç verdiğin adamı onunla konuş.

1+8+4 TÜRKİYE'Yİ ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA TAŞIR!

Kendisine yalan makinesi dedim. Kabul etti. 'Evet ben bir yalan makinesiyim' diye. Daha ne diyeyim? '8 yıllık eğitimin şu eksiği var' de, çıkıp konuşalım. 8 yıllık temel eğitimi alan, sonra istediği işi yapabilir. O ortak eğitimdir. 4+4+4 bölücü projedir. 1+8+4 Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacak projedir.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİNDAR DEĞİL KİNDARDIR!

Din eğitimine karşı olan yok ki. Elbette çocuklarımız din eğitimi de alacak. Ama nasıl bir eğitim? CHP İlahiyat fakültelerini kuran, imam hatip liseleri açan, inançlara saygılı bir partidir. CHP'nin karşı çıktığı kindarlar ve münafıklardır. Dindar insan kindar olmaz. Kindar insan münafıktır. Sen kindarsın, sen münafıksın. Sen din tüccarısın. Dine en büyük kötülüğü yapıyorsun.

TBMM BAŞKANI'NA: KORKULUK MUSUN ORADA

Biz bu kanun teklifini görüştük diye Meclis Başkanı'na gönderdiler. TBMM Başkanı'nın görevi komisyonları da denetlemektir. Bir insan kendini evrak şube müdürü olarak görürse, o kişiye TBMM Başkanı demek haksızlık olur. Evraktan Sorumlu Şube Müdürü'nün görevi, evrakları zamanında gönderir.

Cemil Çiçek TBMM'de Evrak İşleri Şube Müdürü gibi davranıyor. Onun Meclis Başkanlığı yapma kapasitesi yoktur. Düşünün, sayın Erdoğan diyor ki 'Şu gün Meclis'te görüşülecek, şu gün şunlar yapılacak.' Yahu Meclis Başkanı sen misin o mu?

Korkuluk musun orada? Her dönemin adamı olmaktan vazgeç. Acaba ben milletvekili olabilir miyim? Doymadı mı gözün senin?

Bakın kamu ihale kurumu, devlet ihalelerinde yolsuzluk yapılmasın diye kurulan bir kurum. Haramzadeler o kurumun içine yerleşmişler. Şimdi öyle bir düzenleme yapıyorlar ki yolsuzluğu yasal güvenceye bağlıyorlar. Malı götürürsen kimse sana hesap sormaz. Ne için yapıyorlar?

Yolsuzluk yapmayı bir yasa teklifiyle güvence altına alıyorlar. Adı ne? FATİH Projesi. Eğitimde fırsatları araştırma projesi. Fırsat, nasıl malı götüreceğim. Ben sana yürütme organın başısın dedim, sen de evet dedin. Ben de çok iyi biliyorum, yürütme konusunda senden daha iyi bir başbakan daha gelmedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler