Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Cemaat okulundaki CHP'li milletvekili

Cemaat okulundaki CHP'li milletvekili

Cemaat okulundaki CHP'li milletvekili
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2365 Beğen : 0

CHP ile cemaat arasında son dönemde dikkat çeken bir trafik göze çarpıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra bir CHP'li daha cemaat okulu gezdi.

Anadolu Kültür Festivali nedeniyle İsveç'e giden siyasetçi ve medya heyeti Stockholm'de önce Türk Okulları'nı gezdi.
1.20120508122501.jpg
Bu okullara İsveç-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri AK Partiden Belma Satır, Ayşe Türkmenoğlu ve CHP'den Adnan Keskin de katıldı.

CEMAATE İLE FLÖRT

Cemaatin okulları gezisinde bir CHP'linin olması ister istemez basının ilgisini çekti.

Bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bosna gezisinde ilk kez Türk Okulları'nı ziyaret etmesiyle bu gezinin üstüste gelmesi "Acaba CHP cemaatle flört mü ediyor" sorusuna yol açtı...
2.20120508122655.jpg
ADNAN KESKİN SORULARA NE CEVAP VERDİ?

Dediğimiz gibi cemaat okullarında bir CHP'linin dolaşması akıllardaki soruları kaşıdı. Medya mensupları Adnan Keskin'in ağzından cemaat ile ilgili bir yorum alabilmek için hayli uğraştı. Keskin ise ser verdi de partisinin cemaat ile flört söylentileri konusunda sır vermedi.

Ne zaman cemaat ile ilgili bir soru duysa siyasetteki deneyimlerini kullandı. Ya soruyu geçiştirmek için "havaya baktı" sessiz kaldı. Ya da "bu bireysel bir gezi" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı.

3.20120508122910.jpgSİYASİ SONUÇ ÇIKARMAK DOĞRU DEĞİL

Keskin'in ağzından gezi boyunca cemaat okullarına dair sadece şu aşağıdaki politik cümleler aktı:
"Ben parlamenterler grubunun bir üyesi olarak buraya geldim ve buradaki bir Türk okulunu geziyorum. Eğitim sistemini iyi bilmediğim için değerlendirme yapmak istemedim. Buradan siyasi bir sonuç çıkarmak doğru değil."



İSVEÇLİLER GÜLEN'İN OKULUNA ÖĞRENCE YOLLAMIYOR
4.20120508123036.jpg

CHP'li ve AK Partili milletvekillerine Gülen okulunu gezi sırasında okul dekanı Fatma Ayrancı eşlik etti. Verdiği bilgilere göre Türk okulunda hiç İsvecli öğrenci yok. Tabii bu sadece İsveç'e özgü değil, Baltık ülkelerinin çoğunda benzer bir durum var.

KÜRTÇE DERS VERİLİYOR

Ayrancı'nın verdiği bilgi arasında en dikkat çekici olanı ana dille ilgiydi.

Söyledikleri aynen şöyle;
"Okulumuzda 85 öğrenci var. İkisi Kırgız geri kalanları Türk vatandaşları. Eğitim dili İsveççe ve İngilizce. Ama ana dilleri öğretmek de mecburi. Biz de haftada iki saat Türkçe bir saat Kürtçe dil öğretiyoruz. "

Toplam 8 Kürt öğrencinin olduğu okulda Kürtçe öğrenmek isteyen öğrenci sayısı 5



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler