Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Cemaat Eski Sınırlarına Geri Çekildi Mi?

Cemaat Eski Sınırlarına Geri Çekildi Mi?

Cemaat Eski Sınırlarına Geri Çekildi Mi?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2165 Beğen : 0

Ali Bayramoğlu ve Fehmi Koru, 24 ekranlarında Gülen Cemaati'nin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığıyla yaptığı geniş açıklamayı tartışmaya açtı. Koru cemaatin kendi sınrılarına geri çekildiğini söylerken Bayramoğlu bu geri çekilmenin taktiksel olduğunu belirtti.

"CEMAAT YENİDEN HİZMET SINIRLARINA ÇEKİLMİŞTİR"

Koru, cemaatin açıklamasında siyasetin sınrılarının dışına çıkma eğilimi gösterdiğini belirtti. Vakıf tarafından yapılan açıklamanın cemaatin bir geri çekilme ilanı olduğunu savunan Koru "tekrar hizmet pozisyonuna döndüler" dedi. Koru MİT krizi ve sonrasına dikkat çekerek "ortaya çıkan tablonun fatutası cemaate kesildi ve bunu gördükleri için yeni bir tutum aldılar" dedi.

"CEMAAT İSTESE BİLE HEMEN GERİ ÇEKİLEMEZ ANGAJMANLARI VAR"

Ali Bayramoğlu ise Fehmi Koru'nun 'geri çekilme' kritiğine kısmen katılırken cemaatin kendine de ayna tutması gerektiğini kaydetti. Cemaatin içine girdiği karmaşık ilişkiler ve angajmanları nedeniyle istese bile hemen geri çekilemeyeceğini belirten Bayramoğlu "umarım taktiksel görülen bu tutum stratejik bir nitelik kazanır" dedi.

"Gülen cemaati ülkedeki en büyük islami yapıyı temsil ediyor. Son yaptıkları açıklamanın bir geri çekilme olduğu yönündeki analize ben de katılıyorum. Yapılan hataları bazı bireylere havale eden bir geri çekilme. Cumhuriyet tarihinde bir cemaatin kendini toplumsal pozisyonu açısından böyle tarif etmesi bir ilktir. Bu açıklama Hanefi Avcı olayından bu yana vurguladığım şeffaflaşma konusu açısından da çok önemli. Diğer yandan cemaat bu açıklamayla 'benim bir siyasi görüşüm var ve uygun bulmadığım noktada AKP'ye de destek vermem' diyor. Sorumuz şu: Bu gerçekten kendi sınırlarına doğru bir geri çekilme ise ki şüphelerim var. Bu yapının girdiği ilişkiler, girdiği angajmanlar var. Bu nedenle bu yapının bir süre daha aktif olacağını düşünüyorum. Bana da çok kızıyorlar son dönemlerde. Bana kızmaktansa kendilerine bir ayna tutmaları bütün ülke için çok daha faydalı olacaktır. Şu anda bir taktiksel durum olarak görülen çekilme umarım stratejik bir tutuma evrilir..."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler